Zomerse kruidensalade

Getty Images

Verfrissend lekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Basilicum
  • Lavas
  • Selderij
  • Bieslook
  • 1 bakje daikoncress of sterkers
  • 40 gram rucola
  • 75 gram spinazie
  • 1 bosje radijs
  • 1/3 komkommer
  • 1 eetlepel pesto
  • Azijn

Bereiding

  1. Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
  2. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
  3. Verwijder van de spinazie de steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
  4. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
  5. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  7. Meng de groente met de kruiden.
  8. Klop de pesto met wat azijn tot een dressing en meng die net voor het eten luchtig door de salade.

Menusuggestie

Lekker met een gekookt ei en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  •     4 eieren
  •     6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
410 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum