Recept: Kip tikka masala
In de keuken kun je pas experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Daarom ontleden we elke maand een klassieker. Deze keer: kip tikka masala.
In de keuken kun je pas experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Daarom ontleden we elke maand een klassieker. Deze keer: kip tikka masala.
Van alle vleessoorten die verkrijgbaar zijn, is biefstuk één van de meest populaire. Lekker rood, half doorbakken of well done? Zeven baktips om een perfecte biefstuk te bakken.
In de keuken kun je pas experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Daarom ontleden we elke maand een klassieker. Deze keer: heerlijke witlof met zalige ham uit de oven.
'De eerste keer dat ik kennismaakte met zelfgemaakte friet, was eind jaren 70 van de vorige eeuw. Ik was op een roadtrip door België met m’n eerste auto, een goudgele Fiat 127. Om de haverklap zag je langs de kant van de weg een zogeheten frietkot, met een kartonnen bord in de berm: ‘Verse friet voor 25 frank.’ Nou, dat wilde ik wel uiteraard. Maar of het lekker was.. ' Onze redacteur René Boers deelt zijn eigen recept voor friet met ons. Doe er je voordeel mee!
Een lekkere gehaktbal maken is nog een hele kunst. Laura de Grave, auteur van 'Nederland Kookboek', ging voor het AD op zoek naar de beste gehaktballen van Nederland.
De Nederlandse keuken is in de loop der eeuwen verrijkt en aangevuld met Aziatische invloeden, met name uit Nederlands-Indië. Culinair journaliste Marijke Sterk heeft twee bijzondere recepten voor u.
Deze linzensalade is lekker, gezond en eenvoudig te maken. Perfect als lunch, bijvoorbeeld na het sporten!
Een heerlijk wintergerecht met gegrilde groenten, kip en aardappel. Dit gerecht staat met 30 minuten op tafel!