IENS top 5 restaurants in Zeeland

Dagenlang spelen op het strand, zandkastelen bouwen en ‘s avonds ergens een visje eten. Heerlijk. Dat gevoel wil ik u door middel van deze IENS top 5 meegeven. Bij onderstaande restaurants bent u aan het juiste adres voor een fantastische maaltijd vol zilte klassiekers.

Bent u ook zo’n liefhebber van de gure zeewind die tijdens een stevige strandwandeling door uw haren waait, maar evengoed iemand die vanaf een zonnig terras geniet van een prachtige zonsondergang? Als kind heb ik jarenlang de zomervakanties doorgebracht in Zeeland en deze weken behoren tot de dierbaarste van mijn leven.

  1. Brasserie De Zeezot - Westkapelle
  2. Auberge des Moules - Philippine
  3. De Beuze - Zierikzee
  4. Zee-eterij De Viskêête - Yerseke
  5. Het Arsenaal - Terneuzen

Brasserie De Zeezot

In dit restaurant staat het gebruik van regionale producten centraal. Zo kunt u ‘s zomers genieten van de zelf gevangen zeebaars, maar ook andere specialiteiten op de kaart zijn afkomstig uit wateren in de buurt. Hier smaakt een vis zoals hij hoort te smaken, puur en eerlijk zonder al te veel poespas. De vriendelijke bediening van De Zeezot adviseert u met met veel passie en enthousiasme over de wijnen die uw gerecht compleet maken. Het is een absolute aanrader om eerst de benen even te strekken langs de branding van de Noordzee, om vervolgens aan te schuiven voor een uitgebreid en welverdiend diner!

Auberge des Moules

Eerlijk is eerlijk, het strand is hier niet binnen handbereik. Toch mag dat de zilte pret niet drukken. Auberge des Moules bevindt zich midden in een gemoedelijke woonwijk van Philippine, het plaatsje waar ooit de eerste mosselhaven van Nederland lag. Al 45 jaar vormt dit restaurant het walhalla voor liefhebbers van Zeeuwse schaal- en schelpdieren. Gedurende de zomermaanden is het goed toeven op het riante terras en als de dagen weer korter worden, valt er binnen een warme deken van gastvrijheid over u heen…

De Beuze

Ook vanuit Zierikzee is het nog een eindje lopen naar de kust. Beter om u dan maar volledig op de verse vis van restaurant De Beuze te storten. En trouwens niet alleen op de vis, want carnivoor, ook voor u hebben ze hier genoeg specialiteiten op de kaart. De combinatie is al helemaal een feest! Wat te denken van coquilles omwikkeld met Zeeuws spek? Zodra u hier een voet over de drempel heeft gezet, wordt u als familie ontvangen en zorgt de vrolijke bediening ervoor dat het glas geen moment droog staat. Binnenkort ergens een plekje in de agenda voor een weekend Zierikzee?