Top 5 Argentijns/grillrestaurant

In Amsterdam is op iedere hoek van de straat wel een Argentijns Steakhouse of Grill te vinden, maar waar kunt u nu werkelijk een goed stuk vlees eten? Iens zette de pareltjes van onze hoofdstad voor de echte carnivoren onder u op een rijtje.

deneme De eigenaar van Mi Sueño had ruim 17 jaar werkervaring bij verschillende gerenommeerde Argentijnse restaurants, toen zijn droom van een eigen restaurant uitkwam. In 2005 was het eindelijk zover en nog iedere dag geniet hij van dit feit. En dat is te merken, deze kundige en  vriendelijke gastheer doet er alles aan om het de gast naar de zin te maken. Daarnaast is het vlees hier van de allerbeste kwaliteit en goed bereid. Met name de ossenhaas dient als visitekaartje van dit knusse restaurantje in de Maassstraat. Voor de echt grote eter is het zelfs mogelijk een malse tournedos van 700 gram te bestellen!

Op een prachtige locatie tussen het Vondelpark en het Leidseplein vindt u Midtown Grill. Dit restaurant  hoort bij het Mariott Hotel en wellicht is het hierdoor niet zo bekend. Dit neemt niet weg dat dit hotelrestaurant niet alleen voor toeristen een echte aanrader is! Ze serveren hier namelijk de allerbeste USDA-gecertificeerde steaks. Het interieur is zeer stijlvol en de keurige, maar vriendelijke obers komen langs met een grote trolley om toe te lichten wat voor verschillende soorten vlees en kwaliteit ze hebben. Heeft u eenmaal gekozen dan kunt u door de open keuken zien hoe vakkundig de chefs het vlees (en overigens ook heerlijke vis- en vegetarische gerechten) bereiden.

Midden in het drukke uitgaanscentrum van Amsterdam vindt u barbeque-restaurant Castell. Wat Castell onderscheidt van andere barbecue-restaurants is het unieke decor. Dit zou namelijk niet misstaan in de jaren zeventig met zijn bakstenen muren, grote houten bar en bruine leren banken. Tevens zijn de ‘zitplekken’ hier anders dan anders; u kunt plaatsnemen aan de bar of op een bank. Kiest u voor de laatste optie dan eet u letterlijk met het (houten) bord op schoot. De warmte die van het brandende vuur uit de open haard komt, maakt het huiselijke sfeertje compleet. Dit, in combinatie met de mogelijkheid om tot laat( in het weekend is de keuken open tot 01:00 uur!) te eten en de kwalitatief hoogstaande barbequegerechten, maken Castell tot het favoriete restaurant van veel Amsterdammers én de Britse krant The Guardian.

 Top 5: Argentijns/grillrestaurant 

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: