Top 5 beste restaurants in Apeldoorn

Getty Images

Zin in een dagje uit en hebt u de ‘bekende en populaire’ steden in Nederland al een keer bezocht? Kies dan een keer voor Apeldoorn. Gelegen op de Veluwe biedt het voor ieder wat wils; van de mooiste musea tot prachtige natuur. In deze top 5 de beste restaurants van Apeldoorn.

Top 5 beste restaurants in Apeldoorn

Bij Ste. Maxime ervaart u de puurheid van de Franse keuken. U kunt à la carte dineren, maar ook genieten van een dagelijks wisselend driegangenmenu. Elke dag koopt chef Michel de mooiste en meest verse ingrediënten in en maakt hier een culinair festijn van. De chef weet aan elk gerecht een verrassende, eigentijdse twist te geven, moderne toevoegingen of bereidingswijzes schuwt hij niet. Zin in de klassieker salade Niçoise? Naast de bekende ingrediënten als ei en haricots verts krijgt u er een gegrild inktvisje gevuld met een tartaar van verse tonijn bij geserveerd.

Voor een warme ambiance en kwaliteit gaat u naar Potjandorie Eetkamer. Het sfeervol ingerichte restaurant staat garant voor een culinair avondje uit. De kaart is uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Begin met een klassieker als mosterdsoep of een frisse meloencocktail. Daarna kiest u uit de lange lijst van ‘potjes’, bijvoorbeeld de Franse met rundvlees in rodewijnsaus of die met zalm in een romige saus van lente-ui. Alles wordt ook daadwerkelijk in potjes geserveerd, dampend van het vuur of de oven. Nog ruimte over?  Kies dan voor een heerlijk dessert, bijvoorbeeld een grote soes of huisgemaakte tiramisu. Ouderwets genieten in een ongedwongen huiskamersfeer.

Tijdens de eerste editie van de IENS DinerDagen 2013 kwam Spicebrush de Proeverij  niet voor niets als beste uit de bus. De warme ambiance, het verrassende, heerlijke eten en de grote gastvrijheid, hier klopt het gewoon. Elk gerecht bestaat uit drie verschillende bereidingen van een product. De chef is ontzettend creatief en weet smaken perfect samen te brengen. Zin in rundvlees? Dan krijgt u ossenhaas van de grill met eendenlever, bavette met een jus van gepofte knoflook en chili van het runderborststuk. De vakkundige bediening zorgt dat u zich helemaal thuis voelt. Graag schenken zij een passend glas wijn voor u in. Kunt u geen genoeg krijgen van het proeverijconcept? De wijn kan ook in deze vorm worden geschonken.
Missing media-item.

 

Auteur 
Bron 
  • IENS