Top 5 Fusion restaurants Den Haag

Fusion: wat er gebeurt als verschillende culinaire tradities met elkaar versmelten en er iets compleet nieuws ontstaat. Smaken, technieken en ingrediënten met een oorsprong mijlenver bij elkaar vandaan blijken voor elkaar te zijn voorbestemd. Wij hebben voor u een top vijf van de beste Fusion restaurants in Den Haag.

Het gevaar van een mismatch ligt echter altijd op de loer; niemand houdt van een kakafonie van smaken die kant nog wal raakt. Bij deze vijf fusiontoppers in Den Haag hebben ze wél begrepen hoe het moet.

Fusion maakt alles net even anders. Wie toe is aan een nieuwe ervaring, is bij HanTing aan het goede adres. Geef bij binnenkomst aan van hoeveel gangen u wilt genieten, en de rest van de avond krijgt u gerechten voorgeschoteld die u waarschijnlijk nooit eerder bent tegengekomen. De specialiteit van de chef is het versmelten van de oosterse en Franse keuken, met compleet nieuwe gerechten als resultaat. Tartaar van coquilles en ijs van foie gras, bijvoorbeeld. Of een couscous van bloemkool met gamba’s. Naast de smaakpapillen worden ook de ogen aangenaam verrast: elk bord ziet eruit als een schilderijtje. Wat een toptent!

Geen wilde, cross-continentale combinaties bij Tenchi, wel verse noodles, noodlesoepen en Asian Tapas afkomstig uit Thailand, Japan en China. A la carte eten behoort gewoon tot de mogelijkheden, maar u kunt er ook voor kiezen om voor € 30,- all inclusive te eten. Een concept dat we steeds vaker tegenkomen, maar bij Tenchi hanteren ze geen tijdslimiet. Teriyaki en yakitori sieren de kaart zij aan zij met Thaise curries en crispy duck. De liefhebber van de Aziatische keuken kan z’n lol op! De moderne, maar warme inrichting en de zachte achtergrondmuziek zorgen voor een prettige sfeer.

De frikandel speciaal van Mochi is inmiddels een klassieker en een echt fusion-kunststukje. Witvis wordt gemengd met Balinese kruiden, door een Japans tempurabeslag gehaald, maar wel ‘gewoon’ geserveerd met mayonaise, curry en uitjes. Een uitstekend voorbeeld van hoe de creatieve geest van chef Patrick Buijze smaken met een uiteenlopende herkomst combineert tot een werkend geheel. Oosters, westers en Zuid-Amerikaans: eten bij Mochi is een culinaire reis waarop u drie continenten aandoet. Vervelen doet het nooit!

Top vijf Fusion restaurants Den Haag

Lees meer restauranttips van IENS!

 

Bron(nen):
  • IENS