Top 5: Genieten in de Achterhoek

De Achterhoek, vlakbij de Duitse grens, leent zich perfect voor een lang weekend weg in eigen land. Neem vooral uw fiets mee en ontdek de prachtige bossen en dorpjes die dit gebied in het Oosten van Nederland rijk is. In dit overzicht een top 5 van onze favoriete restaurants in De Achterhoek.

Top 5 fijnste restaurants in De Achterhoek

Een culinaire prestatie

Alleen al voor de locatie is Graaf van den Bergh een bezoek waard: midden in het Montferlandse bos en gelegen boven op een 1000 jaar oude, archeologisch beschermde vestingheuvel. Maar daar houdt al het moois niet op, want in de keuken wordt een prachtige culinaire prestatie geleverd. Hier geniet u in een romantische, warme, intieme sfeer van prachtige gerechtjes op hoog niveau. Wat te denken van een terrine van gebraiseerde varkensnek en ganzenlever, gebakken lamszwezerik, gemarineerde asperge en aceto balsamico of een zachtgegaarde ganzenborstfilet met voorjaarsgroenten en morillejus? Drinkt u daar graag een wijntje bij? Geen probleem, het restaurant beschikt over een mooie wijnkelder waar u de keus hebt uit ruim 180 wijnen.

Een keukenteam vol passie

In het kleine dorpje Braamt bevindt zich het prachtige MEZZO. Hier gaat u naar toe als u iets te vieren hebt en zin hebt in een avond uitgebreid tafelen. Vanuit de open keuken ziet u het keukenteam vol passie te werk gaan en ziet u hoe al het moois uit de Franse en Italiaanse keuken harmonieus op uw bord terecht komen. Ga voor een klassieker, bijvoorbeeld een Tournedos Rossini of kies voor een meer moderne toets met een gerecht als carpaccio van coquilles met een salade van selderij, Granny Smith en een vinaigrette van granaatappel.

Bourgondisch genieten

In Doetinchem moet u zeker het Raedthuys een bezoekje brengen. Hier merkt u wat echte gastvrijheid nog is en kunt u nog écht bourgondisch genieten. Ambacht is voor chef Marion en haar brigade enorm belangrijk, van de sauzen tot het brood alles wordt zelf gemaakt. Zowel vis- en vleesliefhebbers zitten bij het Raedthuys helemaal goed. Een halve kreeft met boerenboter, kabeljauw, geroosterde coquille en Hollandaise saus of gegrilde kalfsrugfilet met kalfsukade en een jus van paddenstoelen, de chef draait er haar hand niet voor om. Geen zin in een glas wijn, maar meer trek in een biertje? Geen probleem, het restaurant heeft een keur aan bieren op de tap die elke vier weken wisselen.

Getty Images
Lees meer restauranttips van IENS!

 

Auteur