Top 5: Restaurants in Friesland

Voor de meesten van u ligt Friesland nou niet bepaald om de hoek. Er zitten echter genoeg prachtige restaurants die het de moeite waard maken om het Hoge Noorden eens aan te doen.

De Vrijheid: de vangst van de dag

De Vrijheid, een prachtig restaurant op een prachtige plek in het Friese Grou. Misschien niet zo makkelijk te vinden als u er niet uit de buurt komt, maar die kleine speurtocht is het zeker waard! De eigenaar is overigens bereid u met een bootje op te komen pikken mocht u aan de dorpskant van Grou stranden…  dus eindelijk komt het echt wel goed! Op de kaart treft u de vangst van de dag uit het Pikmeer waar u vanuit het restaurant over uitkijkt, wild uit de regio en kleurrijke groentenparels. Een echte aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt en dat het liefst doet in een gezellig restaurant.

Caracol: verse seizoensproducten

In een typisch Terschellinger pand in het centrum van West-Terschelling vindt u Caracol, een van de meest gerenommeerde restaurants van de Waddeneilanden. Trouw aan hun eiland gebruiken ze hier vooral veel producten van het wad en de omgeving. Verwacht seizoensproducten als lamsvlees in het voorjaar, verse wilde zeebaars van mei tot en met september en mosselen, oesters, kokkels, cranberries of wild in het naseizoen. Naast dineren kunt u er ook overnachten in het bijbehorende Wellness Hotel met drie luxe suites op een steenworp afstand van de Waddenzee. Wat een heerlijke plek om eens helemaal tot rust te komen.

Ambrosijn: hemelse dis

Ambrozijn, in de Griekse mythologie ook wel bekend als het voedsel van goden. Het schonk ze hun onsterfelijkheid en had vele wonderlijke eigenschappen. Nou is Schiermonnikoog niet de Olympus en van het eten bij restaurant Ambrosijn, wordt u natuurlijk niet onsterfelijk. Dat u ervan in hogere sferen raakt is echter niet uitgesloten. Lauwwarme salade van zachtgegaarde kabeljauw met gebakken paddestoelen en een vinaigrette van duindoornmosterd… Gebraden eendenborstfilet met ratatouille, kruidengnocchi en een jus van salie… Gekarameliseerde appel met calvados, boerenjongens en roomijs van steranijs… De Griekse goden worden waarschijnlijk hartstikke jaloers van zo’n hemelse dis!

Top 5

  1. De Vrijheid, Frans - Grou 
  2. De Vijf Sinnen, Engels - Weidum
  3. Frouckje State, Frans - Rijperkerk
  4. Caracol, Wereldkeuken – West-Terschelling
  5. Ambrosijn, Internationaal - Schiermonnikoog
Bron(nen):
  • IENS