Top 5 restaurants van Breda

Deze week bezocht IENS Breda. Naast een bezoek aan de Grote Kerk, Begijnhof en de Grote Markt zijn we natuurlijk op zoek gegaan naar de beste restaurants. De top 5 van deze Brabantse stad hebben we hieronder voor u geselecteerd.

Vanaf de opening in oktober 2009 staat Zuyd op iens.nl in de top van Breda en sindsdien is er weinig veranderd. Chef-kok Stefan Dirkx deed zijn ervaring op bij verschillende (sterren)zaken en dat is te merken. Constante kwaliteit: alle afzonderlijke gangen zijn artistiek en van hoog niveau. Er wordt geëxperimenteerd met als uitkomst gewaagde en voortreffelijke gerechten. De op het eerste gezicht onverwachte smaakcombinaties maken ieder gerecht tot  een culinaire verrassing. Daarnaast heeft de bediening verstand van zaken en duidelijk liefde voor het vak. Zuyd is met recht een topper te noemen!

De gerechten bij De Saeck staan bol van de rijke smaken en komen in mooie porties. Als voorgerecht wordt er in deze Bredase bistro bijvoorbeeld burrata met coppa di parma geserveerd en zo is er als hoofdgerecht een heerlijke dorade van de grill, gevuld met venkel en besprenkeld met citroentijmolie en kappertjes. Daarnaast is de tajine van lamsschenkel terecht als specialiteit van het huis benoemd. De sfeer is ontspannen en de vriendelijke bediening sluit daar goed bij aan. Een echte bistro, waar de prijs prima in verhouding staat met de geboden kwaliteit.

Gevestigd in een oude brouwerij is Binnen met haar bijzondere uitstraling een smaakvol begrip in Breda. In het restaurant zijn de verrichtingen van het culinaire team op televisieschermen door het hele restaurant te volgen. Geweldig om de discipline te zien waarmee de koks aan het werk zijn! De kaart is van bescheiden formaat. Niet erg, want de gerechten zijn gevarieerd en de ingrediënten vers. Franse visspecialiteiten voeren hier de boventoon. Denk aan cannelloni van Noordzeekrab en komkommer met een medaillon van scheermessen, gamba’s en pancetta of een rijkelijk gevulde bouillabaisse. Werkelijk verrukkelijk! Het ‘buiten’ van Binnen is, heel toepasselijk, gelegen in en om de oude visafslag en biedt een fraai uitzicht op de historische haven en het Spanjaardsgat.

Top 5 Breda:

1. Zuyd

2. Wolfslaar

3. De Saeck

4. Binnen

5. Flinstering

Lees meer restauranttips van IENS!

  

Beeld: www.IENS.nl

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: