Top vijf restaurants in Noord-Brabant

Deze week heeft IENS de top vijf restaurants in Noord-Brabant voor u uitgezocht. Wanneer u eens in Noord-Brabant bent moet u zeker eens gaan eten bij één van deze uitstekende restaurants!

Bij Boreas is de keuken creatief zonder dat het absurd wordt. Klassiek en modern in prachtige harmonie. Al bij de amuses proef je tig verschillende uitgebalanceerde smaken en dan serveert Peter-Paul Kleiss er ook nog eens briljante wijnen bij. Deze sommelier begrijpt dat je bij een tiengangendiner wél lekkere wijn wilt, maar zeker geen tien verschillende. Het is duidelijk dat er hier twee Bourgondiërs aan het roer staan! Bij Boreas wordt subliem gekookt en worden prachtige wijnen geschonken;  Dit restaurant  is met recht bekroond met twee Michelinsterren!

Tip: Houd de thema-avonden in de gaten voor de beste gerechten van het afgelopen jaar of een avond vol vis, schaal en schelpdieren.

Dit biologische restaurant in het hartje van Oosterhout bestaat nu ruim een jaar en heeft zich ondertussen dubbel en dwars bewezen. Ruud van Nes is de chef-kok van dit restaurant en heeft hiervoor ervaring opgedaan bij meerdere sterrenzaken. Deze jonge, bevlogen chef gaat voor kwaliteit en verrassing. Van amuse tot dessert word je hier aangenaam verrast door de vele kleine spitsvondigheden in de gerechten. Restaurant NES staat voor een moderne, gezellige en culinaire ambiance en uit de keuken komen pure, smaakvolle en innovatieve gerechten vanuit een klassieke basis. U geniet hier vanaf € 30,50 al van een driegangenmenu, maar een uitgebreid twaalfgangendiner behoort ook tot de mogelijkheden. De kaart verandert zeer regelmatig en gaat met de seizoenen mee.

Auberge De Veste bevindt zich aan de Uilenburg, een knus smal straatje met pittoreske pandjes. Voor het terras is er een bruggetje over de Binnendieze, een riviertje dat langs het restaurant stroomt en  waarover toeristische boottochtjes worden georganiseerd. Binnen krijgt u meteen een huiskamergevoel, knus en gezellig. Alleen al voor de wijnkaart is deze plek een bezoekje waard! De bediening vertelt enthousiast over de zeer diverse wijnen die ze importeren uit landen als Frankrijk en Duitsland, of minder voor de hand liggend: Hongarije en Bulgarije. Ze schenken graag een glaasje extra, dus laat u verrassen!

De gerechten die in dit gezellige restaurant geserveerd worden doen zeker niet onder voor de mooie wijnen. Denk aan een amuse van een bolletje gazpacho met gekarameliseerde oestersaus en een cresse met oestersmaak of aan een voorgerecht als tartaar van gamba's met een gebakken langoustine, wortel-gembergel en zoetzure komkommer.  De gerechten zijn gedurfd en hoog op smaak en de prijzen zeer acceptabel. Al met al echt een aanrader voor iedereen die op hoog niveau culinair wil genieten in Den Bosch!

Top vijf restaurants in Noord-Brabant

Voor u geselecteerd door:

Lees ook:

Bron(nen):
  • IENS