PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Top vijf restaurants in Zaanstad

Zin om tijdens deze koude dagen lekker uit eten te gaan? Deze week: de top vijf restaurants in Zaanstad! Deze top vijf wordt u aangeboden door IENS en PlusOnline.

Vroeger was het een oude drukkerij in Krommenie, tegenwoordig kun je er genieten van Italiaanse delicatessen. Geen pizza’s, maar wel heerlijke antipasti, vers bereide vlees- en visgerechten en huisgemaakte pasta’s. Eigenlijk vind je bij Da Marcello alles wat je van een goed Italiaans restaurant verwacht, inclusief tiramisú, panna cotta en sgroppino’s. Bij zo’n mooi diner hoort natuurlijk een passende wijn en ook daar hebben ze verstand van. De veelal onbekende wijnen vormen prachtige combinaties met het eten. Een groot pluspunt is dan ook de deskundige en fijne service waardoor je altijd kunt rekenen op een goed advies. Fijn deze zuidelijke invloeden op Zaanse bodem!

Bij Castell Bites & Steaks kun je zowel terecht voor een heerlijke eenvoudige maaltijd als voor een culinair feest dat zijn weerga in Zaandam niet kent. Er wordt ambachtelijk gekookt en je proeft de kwaliteit van de ingrediënten. De ‘bites’ zijn warme en koude gerechten die kunnen worden besteld als starter, voorgerecht of hapje bij de borrel. Qua ‘steaks’ is er keuze uit allerlei varianten van allerlei gewichten. Denk aan tournedos, entrecote of een heerlijk malse T-bone steak. Erg lekker allemaal en in het seizoen is er ook een uitgebreide wildkaart die absoluut de moeite waard is. Zo is de wildzwijnpaté met hete bliksem een aanrader, maar ook de gebraden hazenrug met hazenpeper, rode kool en een stoofpeertje. Rond af met de proeverij van chocolade en je weet wat echt tafelen is!

Pas sinds 2009 is deze zaak geopend en nu al is De Vijfde Smaak een groot succes. Het restaurant oogt misschien wat eenvoudig, maar je zit er op lekkere stoelen in een rustige ambiance met een prettig muziekje op de achtergrond. Chef-kok Pjotr Rentinck loopt geregeld een rondje door de zaak en mag dan veelal complimenten in ontvangst nemen. Niet zo gek, want zijn kookstijl is verrassend en zijn combinaties zeer smaakvol. De gerechten komen vooral uit de Franse keuken met mediterrane en oosterse invloeden. Een geschikt restaurant voor een uitgebreid diner, maar bijvoorbeeld ook voor een zakelijke lunch.

Top vijf restaurants in Zaanstad

Da Marcello  Krommenie
Castell Bites & Steaks Zaandam
De Vijfde Smaak Wormerveer
Eten bij de Buurman Zaandam
De Hoop op d’Swarte Walvis Zaandam

 

Voor u geselecteerd door: 

               

Lees ook:

Bron(nen):
  • IENS

Reactie toevoegen