Uit eten bij een BBQ restaurant

In de zomer is het heerlijk om te barbecueën. Het kost alleen wel de nodige voorbereiding en voor het opruimen achteraf staat ook niemand te springen. Daarom is het zo fijn dat er BBQ restaurants bestaan! Daar kunt u overigens ook terecht met slechter weer of na de zomer. Kijk snel verder waar u heen kunt om zorgeloos te barbecueën.

De Argentijnen zijn meesters als het gaat om het grillen en barbecueën van vlees en dan met name rundvlees. Maar ja, als je runderen zulk mooi vlees leveren, ben je het ze eigenlijk verschuldigd om je bereidingswijze te perfectioneren. Ook bij Gachita in Purmerend hebben zijn ze daar goed van doordrongen. Daar bereiden ze Argentijns kwaliteitsvlees op de manier waarop het het best tot zijn recht komt: op de houtskoolgrill. Het resultaat is mals, sappig en onvoorstelbaar lekker met een glas volle, rode wijn.

Rodizio op de Zeedijk in Amsterdam is niet zomaar een grillrestaurant, maar een heuse Braziliaanse churrascaria. Op speciale houtskoolbarbecues worden verschillende vleessoorten, vis en groenten langzaam geroosterd. Je kunt voor kip, entrecote, ossenhaas of gamba’s gaan, maar de specialiteit is toch de Rodizio-service , een Braziliaanse versie van de mixed grill.  De passadores (vleesobers) lopen constant met spiezen met grote stukken vlees, worst, gevogelte, vis en groenten rond. Geef ze een seintje als je geïnteresseerd bent en ze snijden een stuk voor je af. Een erg mooi concept waar de carnivoren onder ons ongetwijfeld van gaan watertanden!

'Fun around the fire', noemen ze het bij Barbacoa in Houten. Je besteld hier weinig van de kaart en wordt ook constant bediend. Er wordt zelfs niet eens echt voor je gekookt. Elke tafel heeft wel een eigen ingebouwde barbecue en afzuigkap, waar iedereen zelf naar hartenlust kan barbecueën en grillen. Midden in de zaak staan twee grote buffetten met vijftien soorten vlees, vleesspiezen, vegetarische gerechten en verschillende salades. Het enige wat ze hier zelf aan tafel serveren zijn de frietjes en stokbrood. Eigenlijk gewoon een avondje barbecueën dus, maar dan zonder voorbereiding én zonder opruimen. Ideaal toch?

Voor u geselecteerd door IENSIENS

 

Auteur