Vijf toprestaurants in Friesland

De zomer loopt op zijn einde en de vakantiemaanden zitten er helaas weer op, maar aan de temperatuur te voelen is het terrassenseizoen nog lang niet afgelopen.

Wat is lekkerder dan een zonnige zeiltocht op een zwoele nazomermiddag? En waar kunt u dat beter doen dan op de wateren van het Friese platteland? Wij geven u wat tips waar u tijdens het varen of ‘s avonds als de boot veilig is aangemeerd kunt genieten van een fantastisch diner op niveau. Hieronder vindt u de beste restaurants van Friesland!

  1. Norma Serveert - Grou
  2. Restaurant Zuiver - Vlieland
  3. Restaurant BY ÚS - Leeuwarden
  4. Herberg De Waard van Ternaard - Ternaard
  5. Pizzeria Pingjum - Pingjum

Norma Serveert

Bij deze culinaire parel in Grou eet u wat de pot schaft. Wel zo makkelijk, want dan blijft de keuzestress u bespaard. Uiteraard kunt u bij Norma Serveert bepaalde wensen of allergieën doorgeven, dan houden ze hier in de keuken rekening mee. Het menu bestaat uit een uitgebreide selectie van warme en koude tapas en als we de recensies mogen geloven zijn deze stuk voor stuk waanzinnig. De wijnkaart sluit naadloos aan op de menukaart en de vriendelijke bediening helpt u graag bij het kiezen van het perfecte glas!

Restaurant Zuiver

Inderdaad, oplettende lezer, dit restaurant ligt niet in Friesland. Hiervoor zult u de overtocht naar Vlieland moeten maken, wat bepaald geen straf is! Bij Zuiver kunt u bijvoorbeeld genieten van een wisselend 5-gangendiner voor een vriendelijke prijs. In de keuken wordt gewerkt met eerlijke en duurzame producten, bij voorkeur uit eigen moestuin! Zeer de moeite waard om de extra kilometers een keertje te maken!

Restaurant BY ÚS

U hoeft maar één ding te doen: aangeven hoeveel gangen u wilt eten. De chef van Restaurant BY ÚS zorgt voor de rest en daarna hoeft u alleen nog maar te genieten. Alle gerechten wisselen met de seizoenen mee en dat is dan ook af te zien aan de prachtige creaties op uw bord. Laat u meeslepen door prikkelende smaaksensaties en vraag de bediening om een passend wijnadvies, dan kan uw avondje uit gegarandeerd niet meer stuk!

5 Comments

Door Henk plantenga (niet gecontroleerd) op do, 15-9-2016 - 08:04

Als je dan toch van Vlieland terug gaat naar t vaste land kun je misschien nog even lekker nagenieten van een heerlijk diner bij de mooiste zonsondergang t.Zilt in Harlingen..

Door Nynke (niet gecontroleerd) op di, 13-9-2016 - 17:53

Vlieland is ook Friesland

Door fevdzee (niet gecontroleerd) op di, 13-9-2016 - 12:09

ik mis nog restaurant: Tandjong Priok, te Arum, voor mensen die van echt Indisch eten houden; er is daar overigens ook een prima bed and breakfast

Door Marry (niet gecontroleerd) op di, 13-9-2016 - 10:12

Vlieland is ook Friesland, dus restaurant Zuiver ligt wel degelijk in Fiesland!

Door Ben (niet gecontroleerd) op di, 13-9-2016 - 09:49

Jammer dat Het Witte Paard in Nes Amland niet opgenomen is