Test: de beste appelmoes

Appelmoes
Getty Images

Bijna iedereen vindt appelmoes lekker. Tegenwoordig staat er in het supermarktschap ook een variant zonder toegevoegde suiker. Dat smaakt prima, want de beste appelmoes uit de test...

 ...is Servero Appelmoes Biologisch, en deze is is niet bijgezoet.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Servero Appelmoes Biologisch (€2 voor 350 gram) wordt de terechte nummer 1 genoemd, want hij scoort als enige appelmoes op alle punten goed tot uitstekend. Het smaakpanel vindt dat de appelmoes precies de juiste structuur en zuurheid heeft. Lekker fris van smaak en niet te dik. De appelmoes heeft het keurmerk Biologisch. Minpuntje is dat de Servero een van de duurste in de test is.

De Servero Appelmoes is niet de allerlekkerste uit de test. Het smaakpanel geeft een 7,6 voor de smaak, terwijl de Appelmoes extra kwaliteit van 1 de Beste, G'woon en Plus een 8,0 krijg. Deze appelmoes bevat wel toegevoegde suiker. Dat de lekkerste appelmoes niet ook de beste is, komt door de milieu-impact. Appelmoes zonder Biologisch-, Demeter- of EKO-keurmerk krijgt van de testers een onvoldoende voor de milieu-impact, waardoor het eindoordeel lager uitvalt. Bovendien krijgt appelmoes met toegevoegde suiker ook nog eens een halve punt aftrek op het testoordeel.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk