Test: de beste wasdroger

Het mooie, droge zomerweer lijkt voorbij. Een gevolg is ook dat de was niet altijd meer buiten aan de waslijn kan drogen. Een wasdroger is dan een uitkomst. De beste is...

...de AEG T9DENS87.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De AEG T9DENS87 (€850) is zuinig, droogt prima en is gebruiksvriendelijk. De testers vinden wel dat de droogsnelheid wat beter zou kunnen. Ook is de AEG niet heel erg stil, op het punt geluid krijgt de droger van de testers slechts het testoordeel 5,9.

Warmtepomp

Alle wasdrogers in de test zijn warmtepompdrogers. Dit type droger is veel zuiniger dan oude condens- en luchtafvoerdrogers van tien jaar geleden. Lastig is dat energieverbruik, droogprestaties en droogsnelheid haaks op elkaar staan. Een droger kan niet op alle drie aspecten uitblinken. Oude drogers die meer energie verbruiken, hebben de was veel eerder droog dan zuinige warmtepompdrogers. De testwinnaar heeft gemiddeld bijna twee uur nodig voor het standaard katoen-kastdroog-programma. De beste condensdroger doet er 75 minuten over.

Bron: www.consumentenbond.nl/wasdroger