PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Suzuki Ignis: een opvallend ruimtewondertje

Getest door Plus-lezers: ‘Een ruime 8, absoluut’

Advertorial
Volgens Suzuki is de Ignis met zijn hoge zit, ruime instap en soepele rij-eigenschappen dé auto voor 50-plussers. Maar is dat ook zo? Drie Plus-lezers hebben de Ignis getest.

De Suzuki Ignis is een compacte SUV die comfort en ruimte combineert met een opvallend uiterlijk. Typisch een auto voor mensen die geen grote auto nodig hebben, maar op het gebied van ruimte en flexibiliteit toch niet veel in willen leveren. Ook biedt de Ignis volop technische veiligheidssnufjes en hij rijdt lekker zuinig. Dankzij de verschuifbare achterbank vergroot je in een handomdraai de bagageruimte óf de zitruimte. En dat voor een vanafprijs van 14.499 euro. De ideale auto zou je zeggen. Welk cijfer krijgt de Ignis van onze testrijders?

Arie van Walraven (56 jaar)

‘In 1980 kocht ik mijn eerste Suzuki, later heb ik nog wel wat andere merken gereden, maar ik kwam toch steeds weer terug bij dit merk. Toch de eerste autoliefde, hè. Deze rijdt ook weer prima – verrassend goed zelfs. Ik vind ‘m ook opvallend stil. Eigenlijk merk je alleen bij de verkeersdrempels dat-ie niet zo groot is. Maar verder? Stabiel in de bochten, lekker pittig, wendbaar. En ik vind het fijn dat de auto veel ruimte biedt. Zelfs met mijn stoel in de hoogste stand heb ik meer dan genoeg ruimte boven mijn hoofd. In sommige kleinere auto’s kun je je zo opgesloten voelen, maar dat is nu absoluut niet het geval. Mijn eindcijfer? Een 8! Dik verdiend, wat mij betreft.

Eindcijfer: 8

Hans van Minnen (64 jaar)

‘Net hoorde ik dat de Ignis energie genereert bij het remmen en dat gebruikt hij weer bij het optrekken. Dat maakt hem natuurlijk extra zuinig en daar houd ik van. Ik vind het een sport zo zuinig mogelijk te rijden; ik houd die cijfertjes in mijn eigen auto ook altijd in de gaten. Dat is toch leuk – als je dan ziet dat het verbruik nóg een stukje minder kan? Het is een fijne auto, vind ik. Hij stuurt goed, de motor reageert direct, het display is overzichtelijk. En de zit is ook goed: hoger dan de gemiddelde auto en dat zorgt voor een goed zicht. Dat je de achterbanken naar voren en achteren kunt schuiven, is handig: passagiers achterin hebben goed de ruimte en de bagageruimte blijft ruim voldoende. Mijn eindcijfer? Een 8! Ik vind dat deze Ignis dat echt wel waarmaakt.'

Eindcijfer: 8

Ineke L’Ecluse (61 jaar)

‘Zo, die ziet er goed uit, hè! Leuke auto, hoor, een beetje opvallend, daar houd ik wel van. De zit is fijn, lekker hoog, mijn zicht is perfect. En achterin zit je ook goed, zie ik al. Ik ben gek op autorijden, altijd al geweest. Vroeger reed ik vaak mee in toerritten – prachtig. En op vakantie: altijd een autootje huren, het maakt mij niet uit waar ik moet rijden, ik ben wel wat gewend. Maar goed, deze auto dus: heerlijk, echt waar. Hij schakelt makkelijk en duidelijk, het achteruitzicht is goed en ik vind hem opvallend weinig geluid maken. Waar ik wel benieuwd naar ben, is zijn rijgedrag bij harde wind, dat kunnen we nu niet testen. Mijn eindcijfer? Nou, een 8,5. Minstens!’

Eindcijfer: 8,5

De lezers van Plus reden tijdens deze autotest in een Suzuki Ignis 1.2 DUALJET SHVS.
Lees hier meer over de nieuwe Ignis!

 

Trefwoorden: