PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Kunnen we een koop annuleren?

Of zitten we er al aan vast

Mijn man en ik zijn gisteren in een keukenzaak gaan kijken ter orientatie, maar door de goede verkoper hebben we een keuken gekocht waar we eigenlijk erg spijt van hebben. Hij is te duur en te groot. Kunnen we nog van de koop af?

U kunt waarschijnlijk nog wel van de koop af, maar u moet wel rekening houden met annuleringskosten, doorgaans dertig procent van het aankoopbedrag. Tenminste wanneer u bij de koop de leveringsvoorwaarden van het bedrijf hebt ontvangen. De leveringsvoorwaarden worden vooraf ter beschikking gesteld, staan in de winkel op een duidelijke plaats aangegeven of achterop de aankoopbon afgedrukt. Kon u bij het sluiten van de koop niet beschikken over de leveringsvoorwaarden, dan zijn ze niet voor u van toepassing, u kon immers niet weten dat annuleren geld kost.
Vraagt u leverancier u annuleringskosten te betalen omdat u eenzijdig de koopovereenkomst ontbindt probeer dan of u van de annuleringskosten (gedeeltelijk) afkunt komen door een kleinere keuken te kopen.

Reactie toevoegen