6 activiteiten vanuit huis in de wintermaanden

Vanwege het coronavirus zitten we veel thuis, waardoor we minder activiteiten buiten huis kunnen doen. Maar in de koude maanden zijn we juist op zoek naar leuk, winters vermaak om de dagen mee door te komen. Wij geven een paar tips voor leuke activiteiten die je in december en de aankomende wintermaanden gewoon vanaf de bank kunt doen!

Live concerten uit het Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam is de perfecte plek om in de winter samen met familie en vrienden naar prachtige muziek te luisteren. Aangezien dat door de coronamaatregelen deze kerst niet kan, zorgt het Concertgebouw meerdere keren per week voor livestreams van kerstige concerten. Zo kan je thuis nog genieten van warme klanken in koude wintermaanden. Kijk hier welke online concerten de komende weken te bekijken zijn. Let op: sommige concerten zijn tegen betaling. 

Online cursus klassieke muziek

Altijd al meer willen weten van klassieke muziek, maar geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, want daar is nu een app voor: Ludwig. Ludwig is gericht op de beginnende klassieke muziek-luisteraar die in tien weken een volledig digitale basiscursus klassieke muziek krijgt, bestaande uit playlists, podcasts en meeslepende anekdotes. Zo kom je de lockdown wel door! Ludwig kost 18 euro. Let wel op: het is Engelstalig.

Virtueel wandelen

Door het koude weer krijg je vast weer zin om een mooie winterwandeling te maken. Zelfs dat kan vanaf de bank, alleen hoef je er niet voor te bewegen. Natuurmonumenten heeft samen met Google Street View namelijk een heleboel van onze natuurgebieden in kaart gebracht, zodat je via je telefoon of computer virtueel kan rondlopen. Dan kun je alvast wat mooie plekjes opzoeken waar je, zodra het weer wat veiliger is, kunt rondlopen. Bekijk hier een overzicht van de mooiste virtuele wandelingen. 

Online kerstdiensten van de kerk

Voor veel mensen in Nederland hoort de kerkdienst elk jaar bij de kerstviering. Maar door de huidige coronamaatregelen hebben veel kerken besloten om hun kerstdiensten alleen online te organiseren. Via kerkdienstgemist.nl kun je tijdens de kerstdagen toch nog vanaf de bank de diensten van kerstnacht en eerste kerstdag meekrijgen. Kijk op de site of jouw kerk of een kerk in de regio ook meedoet.

Theatervoorstellingen on demand

Nu theaters sowieso nog tot 19 januari dicht zijn, is het een top gelegenheid om online een aantal voorstellingen te bekijken. TheaterThuis is hét Netflix van theatervoorstellingen, met een breed aanbod aan cabaret, toneel en muziektheater voor 10 euro per maand. Naast de streamingdienst zijn er ook veel gezelschappen die online voorstellingen aanbieden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van het Nationale Opera & Ballet voor hun wintervoorstellingen. 

Online cursus

Als je productief wil blijven tijdens de lockdown, is een online cursus een goede optie. Altijd al meer willen weten over slapen, kunst of psychologie? Neem eens een kijkje op de website van Etadoro of The School of Life. Tegen betaling kan je daar cursussen vinden over allerlei onderwerpen. Zo weet je dat je je de komende weken niet hoeft te vervelen!