Coronamaatregelen: postbezorging Nederland gaat gewoon door

PostNL en nemen extra maatregelen om de bezorging van pakketten en reguliere post gewoon door te laten gaan. Brieven en pakketten binnen Nederland kunnen gewoon bezorgd worden. Voor post naar het buitenland gelden strengere regels.

Bezorging binnen Nederland

Binnen Nederland verloopt de postbezorging normaal, op een paar kleine maatregelen na. Bezorgers houden 1,5 meter afstand bij de bezorging en de bezorger ondertekent zelf de ontvangen pakketten. Ook werkt PostNL met ruimere bezorgtijden, zodat het voor de medewerkers makkelijker wordt om werk te combineren met hun gezin (bijvoorbeeld kinderen die thuis zijn vanwege het sluiten van de scholen). Het kan dus zijn dat post of pakketten later aankomen.

PostNL benadrukt dat het virus niet overgedragen kan worden via pakketten of post. Het bedrijf volgt de richtlijnen van het RIVM en neemt daarbij extra hygiënemaatregelen. Mocht de situatie veranderen, dan past PostNL het aan op hun website.

Bezorging buiten Nederland

DHL bezorgt veel in het buitenland en geeft aan dat, doordat een aantal landen op slot gaan, de bezorging daarom beperkt kan zijn. Neem contact op met het bedrijf dat jouw pakket verstuurd om te kijken of het nog mee kan. 

Binnen Nederland, België en Luxemburg kunnen tot op heden nog gewoon post en pakketten verstuurd worden. DHL geeft een update op hun website als dit verandert.

Spanje

Voor Spanje gelden specifieke regels: hier zijn bepaalde gebieden onbereikbaar. Hier vind je een overzicht van postcodes waar niet meer bezorgd kan worden.

Bron: PostNL, DHL.