Oproep: Stel uw vraag over het coronavirus aan onze online huisarts

Wij zijn op zoek naar vragen voor huisarts Bart Timmers. Heeft u een medische vraag? Of een vraag over beeldbellen met de huisarts? Stel uw vraag hier.

We gaan een video maken met huisarts Bart Timmers. Deze huisarts heeft een praktijk in het oosten van het land, in ‘s Heerenberg. Hij is in medische kringen bekend als voorloper op het gebied van het inzetten van de computer, mobieltjes en internet bij de huisarts. Hij was al aan het beeldbellen met patienten, ver voor de coronacrisis. De twitterraars kunnen hem kennen als @Burtonbartijn.

Wij zijn dus heel blij dat hij vragen wil beantwoorden van Plus-lezers.

Wat voor vragen?

1. Dit kunnen medische vragen zijn, zoals:

  • Ik ben erg vermoeid, hoe weet ik of ik besmet ben?
  • Maar ook: ik heb astma en ben nu verkouden. Wat betekent dat voor mijn medicijnen?

2. En vragen over elektronisch contact met de huisarts, zoals:

  • Hoe kan ik contact krijgen met de huisarts, via de computer?
  • Wat doe ik als er technische storingen zijn?

Stel uw vraag

U kunt uw vraag onder deze oproep plaatsen. De redactie maakt een selectie van de vragen.

Reactie toevoegen

72 Comments

Door jan (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 15:33

misschien zijn kinderen wel even besmettend op gelijke hoofdhoogte

Door M Admir (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 13:16

Als ik achter iemand fiets /loop die een sigaar/sigaret rookt en de wind blaast het in mijn gezicht, kan daarmee het virus overspringen??

Door Cobi Minnema. (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 11:08

Ik heb als leerling in het ziekenhuis 2x een BCG injectie gehad. Word ik nu als 71 jarige daardoor beschermd tegen het corona virus?

Door Herma (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 10:07

Bij AH benevelen ze de groente in hoeverre kan die nevel juist het virus nog beter verspreiden?

Door Hanneke (niet gecontroleerd) op do, 30-4-2020 - 21:28

Mijn man (70 jr) en ik (65 jr) zijn beiden gezond. Zijn de afgelopen weken thuisgebleven, op af en toe een boodschap doen na. Soms even met een van de buren een kort praatje gehouden. Op afstand uiteraard. We zouden dolgraag ons jongste kleinkind (6 mnd) opzoeken en knuffelen. Ouders zijn, ook op een enkele boodschap doen na, thuis gebleven. Gaan 1x per dag met haar wandelen in het park, maar zien verder niemand. Hoe risicovol is het om hen op te zoeken, maar ook om te knuffelen? Dat is de enige manier waarop je met zo’n kleintje contact kunt hebben, want beeldvelden werkt niet echt.

Door Marianne Smak (niet gecontroleerd) op do, 30-4-2020 - 20:00

Als baby ben in gevaccineerd voor TBC. Als ik ziek wordt door het Coronavirus heb ik dan kans om het minder heftig te krijgen. Ik las nl dat het Radboudzh en het UMC bezig zijn om het personeel te vaccineren om beter beschermd te zijn tegen het Coronavirus. Geld dat ook voor mij. Ik heb wel vernomen dat deze vaccinatie levenslang bescherming bied.
Groeten Marianne

Door Ed de Groot (niet gecontroleerd) op wo, 29-4-2020 - 22:04

Ik ben gediagnoseerd met een afwijking in mijn immuniteit. (IgG kappa, M proteine 3g/l) en heb een altijd lage lichaamstemperatuur van ongeveer 36 C. Als ik een griepprik krijg, word ik daar alrijd ziek van, dus daar ben ik mee opgehouden. Heb ik meer kans op overlijden, wanneer ik corona zou krijgen? Bvd. Groet, Ed

Door Lily Weve (niet gecontroleerd) op wo, 29-4-2020 - 20:28

1. Mijn plastic handschoenen en mijn mond/neuskapje die ik na gebruik in de magnetron, sterkte 650 en 1 minuut, kan ook langer natuurlijk.
Is dit zinvol? Het vóelt nml wel zo
2. Ik draag in de supermarkt naast dit mondkapjes, plastic handschoenen, n bril ook nog mijn doorzichtige bolvormige paraplu ( ooit langgekedrn in de mode) die dus tot op mijn schouders komt en waar ik doorheen kijk. Wel lastig maar is dit zinvol/slim voor/van mij??
Ik kijk uit naar uw commentaar. Lily

Door Faas (niet gecontroleerd) op di, 28-4-2020 - 21:56

Mijn vrouw wil gaan oppassen bij de kleinkinderen in hun eigen huis ze is nog geen 70 jaar. Maar ik ben boven de 70 kan ze mij dan wel besmetten als ze weer thuis komt

Door Jo Schulteis (niet gecontroleerd) op di, 28-4-2020 - 18:52

Helpt de griepspuit tegen Corona?