De 5 beste betaalbare Shiraz-wijnen uit Australie

De afgelopen jaren heeft Australië zijn Shiraz ontwikkeld tot een heus alternatief voor de wijnen van de Rhônestreek. Wij hebben voor u een top 5 van lekkere, betaalbare Shiraz-wijnen. Met bijbehorende recepten!

De afgelopen jaren heeft Australië zijn Shiraz ontwikkeld tot een heus alternatief voor de wijnen van de Rhônestreek. Maar denk niet wijnen tegen te komen die echt hetzelfde karakter hebben. Deze Australische variant is warmer en krachtiger van stijl, een gevolg van het warmere klimaat en de vele zonneschijn Down Under.

Wijnen uit deze hoek zijn vol en krachtig, met veel kruidigheid, confiture en vaak ook iets peperigs. Heel geschikt voor stevige gerechten, een krachtig stuk rundvlees, zoals de Australiërs dat zelf ook graag eten.

Details over de shiraz en de wijngebieden vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u daar 5 heerlijke recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.

1. Penfolds, Rawson's Retreat, South East Australia (+cabernet)

Frisheid, sap en levendigheid, minder shiraz getypeerd door toevoeging van de cabernet, maar heel lekker, zacht en fraai.
Gall & Gall, ongeveer € 7,50

Recept: Cajun-T-Bonesteak
 
2. Fishbone, Western Australia

Breed, veel zoettonen, peperigheid, tikje aan de stevige kant, wel wat frisheid ook.
Red Gum, ongeveer € 10,00

Recept: Ierse Lamsstoofschotel
 
3. De Bortoli, Sacred Hill, South East Australia

Zoet fruit, warm en zwoel, pittig, licht gerijpt, gemakkelijk, wat zoet na.
C1000, ongeveer € 4,00

Recept: Oosters gekruide rosbief

4. William's Creek, Reserve, South East Australia

Soepel en open, zoet fruit, confiture, kersen, zachte smaak, aangenaam, getypeerd
Dirck III, ongeveer € 3,00

Recept: Karbonades van de BBQ met rode-paprikasalsa

5. Yellow Tail, South East Australia

Confiture, warm en kruidig, weinig weerstand, peperkoek en laurierdrop, niet slecht.
Jumbo, Plus, ongeeer € 5,00

Recept: Karbonades van de BBQ met rode-paprikasalsa

Auteur