Diabetes geneesmiddelenonderzoek: uw hulp is hard nodig

Belangrijk werk. Mooie verdienste.

Advertorial
Voordat een nieuw medicijn of vaccin op de markt mag komen, moet er onderzoek gedaan worden. En dat kan niet zonder uw hulp. Een nieuw medicijn komt er namelijk niet zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek.

Wat is geneesmiddelenonderzoek?

Veel mensen zijn afhankelijk van medicijnen. Voor sommige mensen zijn er nog geen (goede) geneesmiddelen beschikbaar. Daarom is het belangrijk dat er medicijnen komen die goed en uitgebreid onderzocht zijn. Voordat de werking van een nieuw of verbeterd geneesmiddel of vaccin wordt getest, wordt het middel in een lage dosering onderzocht bij gezonde mensen. Dit om te kijken hoe het middel door het lichaam wordt opgenomen en verdragen. Als deze eerste fase goed verloopt wordt het medicijn verder onderzocht bij patiënten, zoals bij diabetes patiënten als het gaat om medicijnen voor de behandeling van diabetes.

Gezonde mensen en patiënten kunnen zich aanmelden voor geneesmiddelenonderzoek, om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van goede medicijnen. Tijdens zo’n onderzoek verblijft u in het onderzoekscentrum van PRA Health Sciences bij het Martini Ziekenhuis in Groningen en krijgt u een geneesmiddel of vaccin toegediend door onze deskundige artsen of verpleegkundigen. Zij houden nauwlettend in de gaten hoe uw lichaam reageert op het middel. Regelmatig controleren ze temperatuur, bloeddruk, bloed en urine.

Het onderzoekscentrum is als een ziekenhuis, maar dan gezelliger. U eet, slaapt en verblijft hier samen met de andere deelnemers. Op vaste momenten doen de artsen en verpleegkundigen hun onderzoek. Maar het grootste deel van de tijd vult u zelf in. Door te ontspannen of uw tijd nuttig te besteden. Bijvoorbeeld om te lezen, een spelletje te spelen of met uw hobby bezig te gaan. Even tijd voor uzelf, of juist nieuwe mensen leren kennen!

PRA Health Sciences

PRA Health Sciences is specialist in geneesmiddelenonderzoek met mensen. In afgelopen 30 jaar heeft PRA onderzoek gedaan naar vele medicijnen die inmiddels door patiënten worden gebruikt. Ook voor diabetes type 2 medicatie wordt regelmatig onderzoek gedaan.

Jaarlijks doen in Nederland ongeveer 2.000 mensen mee aan geneesmiddelenonderzoek in het onderzoekscentrum van PRA. En ieder met een eigen reden. Omdat u er een ander mee helpt. Omdat u er een mooie vergoeding voor krijgt. Wat de reden ook is, PRA maakt uw verblijf in het onderzoekscentrum zo zinvol mogelijk.

Ook meedoen?

Op dit moment zoeken we gezonde deelnemers van 18 tot en met 65 jaar en diabetes type 2 patiënten van 18  tot en met 64 jaar. Kijk wat u kunt doen op Geneesmiddelenonderzoek.nl en schrijf uzelf vrijblijvend in!