digitaal
-
Sharenting: delen van kinderfoto’s kan risicovol zijn
In dit moderne, digitale tijdperk delen (groot)ouders vaak vol trots foto’s van de kinderen. Dat is echter niet zonder risico. Wat kan er gebeuren bij ‘sharenting’?
-
Tweederde Nederlanders vreest privacyinbreuk door digitale EU-wallet
De EU wil een digitale identiteitsportefeuille invoeren om o.a. 'online shoppen te vergemakkelijken', maar een meerderheid van de Nederlanders vreest voor een inperking van hun digitale...
-
Geestelijke gezondheid-apps scoren slecht qua privacy
Er zijn steeds meer apps die worden gebruikt om de geestelijke gezondheid van gebruikers te verbeteren. Helaas hebben ze de privacyregels vaak niet goed opgevolgd.
-
Wat is een betrouwbare leverancier van erectiepillen?
Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord op vragen over medicijnen. Deze keer: wat is een betrouwbare leverancier van erectiepillen?
-
'Bestel nu'-knop is nog geen koop
Een consument die in een webwinkel op een bestelknop met de tekst 'Bestel nu” klikt, heeft nog niets gekocht. Dat is pas het geval als het voor de consument ondubbelzinnig duidelijk is dat er...
-
Oplichterstruc namens MijnOverheid leidt tot identiteitsfraude
Er zijn nepmails namens DigiD en MijnOverheid in omloop. Via deze mails wordt geprobeerd je persoonsgegevens zoals je bankrekeningnummer, telefoonnummer en adresgegevens te stelen.
-
Vijftigplussers willen graag digitaal vaardiger worden
Online criminaliteit nam sinds het begin van de coronacrisis toe en maakt elk jaar veel slachtoffers. 2,5 miljoen mensen, jong én oud, kregen er in 2021 mee te maken. Veel mensen, met name in de...
-
Opgelicht? Geld terug na aansprakelijk stellen dader
Het werkt echt! Je geld terug eisen na online fraude. Gedupeerden vorderen zelf het overgemaakte geld terug, zonder te wachten op onderzoek van de politie.
-
Online daten? Zo herkent u een oplichter
Oplichters zijn actief op datingsites en op sociale media. Ze beloven gouden bergen, maar zijn erop uit om uw spaargeld af te troggelen.
-
Handige startpagina en webgids
Meer overzicht op het internet? Probeer Kadaza.nl. Via logo’s in een kleurige blokkendoos geeft deze startpagina een visueel overzicht van de populairste en bekendste websites in Nederland.