Zo laat je op WhatsApp foto’s verdwijnen nadat ze bekeken zijn

Gebruikers van WhatsApp kunnen binnenkort foto's en video's versturen die verdwijnen nadat de ontvanger ze heeft bekeken. De optie heet 'eenmalige weergave' en moet gebruikers meer controle geven over hun privacy.

Met de eenmalige weergave wordt een foto pas geopend als de ontvanger er zelf op tikt. Nadat het plaatje wordt afgesloten, is het niet nogmaals te bekijken. In het WhatsApp-gesprek komt in plaats daarvan een herinnering te staan dat de foto al is geopend.

Een foto of video met eenmalige weergave moet binnen veertien dagen worden geopend, anders vervallen de beelden. De berichten worden standaard versleuteld, zodat WhatsApp de inhoud niet kan zien. Als de ontvanger een ontvangen bericht rapporteert, wordt het echter wél beschikbaar gesteld aan WhatsApp.

De functie wordt de komende dagen beschikbaar gemaakt voor alle WhatsApp-gebruikers wereldwijd.

Zo verstuur je een foto met eenmalige weergave

1. Open WhatsApp en ga naar een gesprek

2. Open een foto of maak er een met de camera

3. Kies rechts van het tekstvak onder in beeld voor het icoontje met een '1' erin

4. Verstuur de foto