PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Opgepast bij Nr 1 Cash-Back

Nr 1 Cash-Back maakt je blij met een gratis kortingspas, maar het blijkt een dode mus die je bijna €50 kost.

Onder de naam 'Nr 1 Cash-Back' of 'Nr 1 Voordeel Site' is een bedrijf actief dat consumenten ongemerkt geld uit de zak klopt. Eerst is er een telefoontje waarin een gratis voordeelpas beloofd wordt. Stem je in met toezending, dan krijg je de gratis voordeelpas én een aantal cheques. Die cheques zijn niet gratis en stuur je ze niet binnen veertien dagen terug, dan kost je dat bijna €50. Betaal je niet of niet op tijd, dan schakelt Nr Cash-Back een incassobureau in.

Fraudehelpdesk
De Fraudehelpdesk kreeg in de eerste zes maanden van 2016 al 27 klachten. Veel kan de helpdesk niet doen, want wat Nr 1 Cash-Back doet is op zichzelf niet strafbaar. Ook op de site Klachtenkompas.nl staat het vol met klachten over het bedrijf. Iedereen klaagt bovendien dat het bedrijf telefonisch onbereikbaar is.

Tips
De Fraudehelpdesk raadt consumenten aan geen (e-mail)adres op de site van Nr 1 Cash-Back achter te laten als ze worden gebeld en hoewel het niet strafbaar is  toch aangifte te doen bij de politie. De Fraudehelpdesk hoopt dat de politie bij een hoop meldingen iets onderneemt tegen dit bedrijf.
 

Bron(nen):
Trefwoorden:

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Marieke de wiljes (niet gecontroleerd) op vr, 6-1-2017 - 16:01

Ook ik ben hier in getrapt. Heb nooit iets ontvangen ookmgeennmail met inloggegevens. Nu dreigbrieven en vandaag een brief dat ik gedagvaatdigd word voor het gerecht. Helaas alles per email en geen schriftelijk schrijven wat dus wettelijk verplicht is voor incassoburaus. Ik ga dus ook niet betslen, maar hoop dat dit bedrijf aangepakt gaat worden of dat het ophoudt