Donderdag: Vlaamse karbonade

Gestoofd in azijn en bier

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 dl bier
  • 1 volkorenboterham zonder korst
  • Mosterd 

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Bestrooi de karbonades met peper en weinig zout.
  • Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
  • Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de azijn, het laurierblad en het bier toe.
  • Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees. Stoof het vlees in 1 uur gaar.
  • Roer het stukgekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus. Maak eventueel op smaak met peper.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 260 kcal 465 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 45 gram
Vet 10 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum