PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Hoe lang krijgt ex-vrouw nog mijn geld?

Na mijn scheiding heb ik twaalf jaar alimentatie moeten betalen. Toen mocht ik daarmee stoppen. Sinds kort ben ik gepensioneerd en maak ik een deel van mijn pensioen over aan mijn ex-vrouw. Geldt hiervoor ook een termijn van twaalf jaar en kan ik daarna stoppen?

[[adsense]]

Uw ex heeft recht op haar deel van het pensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Dat loopt door totdat zij komt te overlijden. Daarna krijgt u het volledige pensioen. Overlijdt u als eerste, dan ontvangt uw ex geen pensioen meer. Waarschijnlijk heeft zij dan wel recht op een bijzonder nabestaandenpensioen. De alimentatieperiode van twaalf jaar heeft hier niets mee te maken.

Reactie toevoegen