Komt de politie als je je pincode achterstevoren intoetst?

Als je bedreigd wordt bij de pinautomaat, moet je je pincode achterstevoren intoetsen. Ik heb gehoord dat dan de politie komt. Klopt dit?

Getty Images

Als je bedreigd wordt bij de pinautomaat, moet je je pincode achterstevoren intoetsen. Ik heb gehoord dat dan de politie komt. Klopt dit?

Sinds een paar dagen circuleert op internet een mailje met de volgende tekst:

EEN TRANSACTIE AAN EEN GELDAUTOMAAT ... ZEER BELANGRIJK! DEZE KLEINE INFORMATIE KAN VAN GROOT NUT ZIJN ...

Indien U ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager, weet dat ALS U UW PINCODE ACHTERSTEVOREN INBRENGT ( b.v. indien uw code 1234 is dient U 4321 als code in te tikken) de machine erkent dat U de code met opzet achterste voren hebt ingevoerd.

U krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie verwittigd dat U bedreigd bestolen wordt. De politie kan U in dit geval dus ter hulp komen. Deze nuttige informatie werd via de TV vrijgegeven en het blijkt dat slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.

Het zou een handige truuk zijn, met maar een nadeel: de mensen met een symmetrische pincode (bv. 2662) hebben pech en worden gewoon wel beroofd.

Om deze reden kunnen wij al vermoeden dat dit bericht onzin is. Ten overvloede laat de Nederlandse Vereniging van Banken weten dat mensen die hun pincode achterstevoren intikken, gewoon een mededeling krijgen dat ze de verkeerde code hebben ingetoetst. Geen geld, geen politie. Probeert u het zelf maar.

Auteur