PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Minder huurtoeslag door afkoop pensioen

Is daar nog iets aan te doen?

Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan, omdat ik in het verleden wat kleine pensioentjes heb opgebouwd zijn die door de fondsen afgekocht waardoor mijn inkomen ongewild toenam. Die toename heeft er toe geleid dat ik nu huurtoeslag moet gaan terugbetalen, kan ik er nog wat aan doen?

Jawel, door de eenmaligheid én het onvrijwillige karakter kunt u een beroep doen op wat vroeger bij de huursubsidie de hardheidsclausule heette. Tegenwoordig kunt u bezwaar maken tegen de aanslag op grond van de het feit dat u niet de keuze hebt gehad om het pensioen te ontvangen, dan wel een afkoopsom te krijgen. Dat kunt u doen voor de huurtoeslag of de zorgtoeslag. U verzoekt de inspecteur geheel of gedeeltelijk geen rekening te houden met die afkoopsommen bij het vaststellen van de hoogte van uw huurtoeslag en/of zorgtoeslag.

Reactie toevoegen