Beleggen met een goed gevoel: ook iets voor u?

Steeds vaker wordt beleggen ook gezien als een goede manier om de wereld een beetje mooier te maken. En er zijn genoeg voorbeelden die laten zien dat dat ook echt kan. 

Peter Heijen had als vermogensbeheerder bij Theodoor Gilissen weinig reden tot klagen. Toch knaagde er iets, want wat droeg hij nu eigenlijk bij aan de wereld van vandaag en morgen? Hij ging op reis, sprak met mensen, deed onderzoek en ontdekte zo hoe hij zijn kennis en ervaring kon gebruiken om dat zo gewenste verschil wél te maken. Lendahand was geboren.

Groei voor ondernemers

128 miljoen euro – dat is het duizelingwekkende bedrag dat grote én kleine beleggers in nog geen tien jaar tijd investeerden in kleine en middelgrote bedrijven in landen als Indonesië, Ghana, Moldavië en Nicaragua. Met dit geld biedt Lendahand ondernemers in opkomende landen de kans om hun bedrijf te laten groeien. En omdat groeiende bedrijven werknemers nodig hebben, zorgen de investeringen van Lendahand meteen ook voor meer werkgelegenheid en minder armoede. Zo heeft Lendahand in totaal al ruim 1,1 miljoen levens positief beïnvloed.

Rente met een goed gevoel

Lendahand werkt op basis van crowdfunding. Crowdfunding betekent letterlijk funding door de crowd, oftewel de (mensen)massa investeert. Een ondernemer gaat voor zijn financiering dus niet naar de bank, maar vraagt het publiek om te investeren in zijn project. Lendahand is eigenlijk een platform dat beide partijen bij elkaar brengt. Het mooie is: ook u kunt investeren in de ondernemers die bij Lendahand zijn aangesloten. Nog interessanter is dat uw investering meestal nog rente oplevert ook. U bepaalt zelf in welke bedrijven en ondernemers u investeert. Ook goed om te weten: Lendahand won in 2018, 2019 en in 2021 de IEX Gouden Stier voor Crowdfundingplatform van het Jaar. 

De kleine lettertjes

Zoals voor alle vormen van investeren geldt, is crowdfunding niet zonder risico: u kunt uw investering geheel of gedeeltelijk verliezen. Tegelijkertijd is de rente vaak wel hoger dan die op een spaarrekening. Het is belangrijk dat u alleen investeert met geld dat u kunt missen en dat u uw investeringen goed spreidt. Lendahand beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. 

Tot slot…

...nog even over de bedenker en grondlegger van Lendahand, Peter Heijen. Want nee, hij is bepaald niet tevreden achterover gaan leunen nu Lendahand zoveel moois teweegbrengt. Hij zet zich inmiddels in voor PlusPlus, een zusterplatform dat renteloze leningen aan boeren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika verleent. Zijn missie om de wereld een beetje mooier te maken is nog lang niet ten einde. 

Probeer het zelf en ontvang 25 euro korting!

Wilt u investeren via Lendahand uitproberen? Maak dan nu gebruik van de PlusOnline welkomstvoucher en ontvang op uw eerste investering 25 euro korting met de code plusonlineactie

Maak vandaag nog een gratis account aan en vul de code in bij het afrekenen van uw eerste investering!

Actievoorwaarden Lendahand PlusOnline voucher

-    De code is alleen geldig voor nieuwe investeerders en is niet geldig i.c.m. met andere codes
-    Code is geldig tot 31 juli 2022
-    Minimale investering €50