Elf leuke apps en spelletjes voor uw mobiele telefoon

Tijdens uw vakantie zit u soms uren in de trein of eindeloos op het vliegveld te wachten op uw vlucht. Op zo'n moment biedt uw smartphone uitkomst: er is volop keuze aan apps waarmee u de tijd alleen of met anderen kunt verdrijven. Wij zetten de leukste 11 voor u op een rijtje.

Flow free

Bent u goed in logische puzzels? Dan is Flow Free de app voor u! Dit spel vraagt u om een lijn te trekken tussen twee stippen van dezelfde kleur, zonder dat deze de lijn van een andere kleur doorkruist. Het level is pas uitgespeeld als alle punten met elkaar verbonden zijn en het volledige speelveld is gevuld. De app is gratis verkrijgbaar via Google Play of de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

flowfree

Wordfeud

Bij dit populaire spelletje plaats je op strategische en creatieve wijze woorden op het spelbord om zo punten te vergaren. Voor elk nieuw woord heb je 72 uur de tijd. Je kunt vrienden uitnodigen om dit spel tegen te spelen, maar ook onbekende spelers. Wordfeud is gratis via de App Store en Google Play.

Voor Android
Voor iPhone

wordfeud

Solitaire

Patience, klondike of solitaire: het welbekende kaartspelletje voor één persoon kent vele namen, maar de inhoud blijft hetzlefde. Met een geschud set van 52 kaarten probeert u van elke kleur een opbouwstapels te maken oplopend van Aas tot Heer. Het spel is gratis te downloaden via Google Play of de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

solitaire

Sudoku

Wie kent dit welbekende cijferspelletje niet? In een veld van 9 bij 9 vakken (dat onderverdeeld is in kleinere blokken van 3 bij 3) vult u de cijfers 1 tot en met 9 in. Elk nummer mag slechts één keer voorkomen in een rij, kolom en blok. Deze app heeft verschillende moeilijkheidsgraden: van het level "makkelijk"  tot het level dat met recht "nachtmerrie" wordt genoemd. U bent gewaarschuwd! De app is gratis verkrijgbaar via de Google Play of de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

sudoku

Jungle Jewels

Ontrafel de mysteries van de jungle met de Jungle Jewels app. Met deze variant van het spelletje Bejeweld maakt u combinaties van minstens drie edelstenen om zo munten te verzamelen en achter het geheim van de jungle te komen. Dit spel is voor €2,69 te koop in de app store en voor €0,99 op Google Play.

Voor Android
Voor iPhone

jungle juwels

Mindfeud

Met dit gratis bordspel moet je tegels met verschillende kleuren en symbolen op de juiste plaats leggen om punten te verzamelen en je tegenstander te verslaan. Download Mindfeud gratis downloaden via de App Store en Google Play.

Voor Android
Voor iPhone

mindfeud

Picross

Hanjie, pixel puzzel, kleuren met nummers, nonogram: het spelletje 'picross' kent vele namen en vormen. Ook hier is logisch nadenken van groot belang om het doel van het spel te bereiken, namelijk: een verborgen tekening ontrafelen. Zowel via de App Store als Google Play zijn varianten van dit spelletje gratis verkrijgbaar.

Voor Android
Voor iPhone

picross

Phase 10

Dit populaire kaartspel is nu ook op uw mobiele telefoon verkrijgbaar. U speelt tegen drie virtuele spelers en moet proberen als eerste de tien verschillende spelfases te doorlopen. Dit spel is te voor €0,75 te koop op Google Play. Als u een iPhone heeft betaalt u €0,89.

Voor Android
Voor iPhone

phase

Rubik's Cube

U kent hem waarschijnlijk wel: de kubus waarbij u elk van de zes zijvlakken een eigen kleur moet geven door aan de verschillende rijen te draaien. Met deze app heeft dit spelletje een digitale vorm gekregen en kunt u op verschillende niveaus de kleuren weer op de juiste positie krijgen. De app is voor €0,76 verkrijgbaar op Google Play en voor €0,89 via de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

rubik

Klaverjassen

Het aloude klaverjasspel is tegenwoordig ook te spelen via uw mobiele telefoon. Via de app speelt u de Amsterdamse en Rotterdamse variant van het spel. U speelt tegen een virtuele speler of tegen één van uw vrienden. De app is voor €2,99 te koop in Google Play en voor €2,69 via de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

klaverjas

Unblock Me

Unblock Me is een uitdagende schuifpuzzel, waarbij je blokken van verschillende formaten moet schuiven om het rode blok naar de uitgang te krijgen. De app bevat tienduizend puzzels. Unblock me is gratis te downloaden via Google Play of voor €0.89 via de App Store.

Voor Android
Voor iPhone

unblock

1 Reactie

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 28-3-2019 - 19:19

Dit zijn standaard spellen die iedereen wel weet te vinden. Ik wil iets nieuws wat ik nog niet ken. Deze ken ik allemaal al.