Hoe voorkom ik eetbuien?

Ik wil maar 5 kilogram kwijt, maar mijn probleem is dat ik 's avonds altijd weer de fout in ga. Ik krijg dan zo'n snaaiaanval. Van alles heb ik al geprobeerd, Weight Watchers, Sonja, gewoon gezond eten, maar ik heb 's avonds echt een grote behoefte om te eten. Mijn vriend is onlangs begonnen met een medicijn om af te vallen, Reductil. Hij zegt dat hij nu geen overmatige honger meer heeft en kan allerlei verleidingen weerstaan. Dat zou voor mij ook handig zijn. Kom ik ook in aanmerking voor Reductil? Ik eet verder gezond en beweeg ook normaal.
Lieke

Kim Vermeulen, diëtist

Reductil is een medicijn dat soms wordt ingezet ter ondersteuning bij het afvallen. Dit is alleen te verkrijgen via de huisarts en daar zitten strenge eisen aan. Voor 5 kilogram gewichtsverlies zal een huisarts dit middel niet snel voorschrijven. Als u 5 kilogram wil afvallen, kan dat zeker goed door uw voeding aan te passen. Zoals u aangeeft zit uw probleem voornamelijk in de avonduren. Veel mensen die af willen vallen, hebben ook dit probleem.

Probeer standaard 's avonds toch iets te eten en te drinken(!). Kies voor een volkorencracker of zelfs een volkorenboterham met mager beleg, zoals magere smeerkaas of rookvlees. Drink hier een flink glas water of een grote beker thee bij. Juist dit zorgt voor een goede vulling. Als u uzelf verbiedt om 's avonds nog te eten, kan dit inderdaad uitmonden in een (vr)eetbui. En dan krijgt u over het algemeen veel meer calorieën binnen.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!