Lekker slapen met Adormi Melatonine Spray

Nu 25 procent korting!

Advertorial
Kent u dat? Ligt u eindelijk in bed na een vermoeiende dag, valt u alsnog niet direct in slaap. Ouder worden heeft invloed op de melatonineproductie van het lichaam. Maar ook andere omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk wakker ligt. Adormi Melatonine Spray helpt om sneller in slaap te vallen.

Wat is melatonine?

Wanneer het buiten donker wordt, maakt het lichaam melatonine aan. Deze lichaamseigen stof wordt geproduceerd in de pijnappelklier. Zodra de zon opkomt, stopt de productie. Melatonine speelt dus een belangrijke rol bij het slaap-waakritme. Allerlei omstandigheden kunnen eraan bijdragen dat u minder snel in slaap valt. Denk aan stress, een drukke dag of een belangrijk gesprek waar u tegenop ziet, maar ook hormoonschommelingen, een jetlag en wisseldiensten zijn niet bevorderlijk voor de natuurlijke slaap. Als aanvulling kunt u Adormi Melatonine Spray gebruiken. Deze is makkelijk in het gebruik en de melatonine wordt direct in de bloedbaan opgenomen.

Wat beïnvloedt een gezonde nachtrust?

Leeftijd heeft invloed op de productie van melatonine. Hoe ouder u wordt, hoe lager de melatonineproductie. Hierdoor kan het zijn dat u minder snel in slaap valt. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor u ’s avonds langer dan gebruikelijk wakker ligt in uw bed:

  • Voeding: veel en/of vet eten vlak voor het slapengaan kan ervoor zorgen dat u minder snel in slaapt valt.
  • Cafeïne en alcohol: een sterke kop koffie of een afzakkertje voor het slapengaan beïnvloeden de slaapbereidheid van het lichaam. Het best is om geen alcohol of cafeïne te drinken een paar uur voor het slapengaan.
  • Licht: melatonine wordt in het donker aangemaakt, wanneer het te licht is in de slaapkamer, wordt de slaapfunctie van het lichaam niet geactiveerd.
  • Schermlicht: nog even een serie kijken voor het slapengaan? Het klinkt ontspannend, maar het blauwe licht van een televisiescherm (en telefoon, computer en tablet) is niet bevorderlijk voor de productie van melatonine.
  • Stress: gedoe op uw werk of in de privésituatie heeft invloed op uw nachtrust. Een avondwandeling kan helpen om het hoofd leeg te maken.

Tips om de natuurlijke slaap te bevorderen

Om ervoor te zorgen dat u ’s ochtends uitgerust wakker wordt, is de inrichting van uw slaapkamer essentieel. Verduisterende gordijnen voor de ramen zorgen ervoor dat het ’s avonds donker genoeg is om de melatonineproductie op gang te brengen. Daarnaast is voldoende zuurstof belangrijk voor een natuurlijke slaap. Lucht uw kamer regelmatig en zet een raam open als u gaat slapen zodat er frisse lucht naar binnen stroomt. De ideale slaapkamertemperatuur is rond de achttien graden. Nog een tip: zet planten in de slaapkamer, deze verhogen het zuurstofgehalte.

Wat zijn de voordelen van een melatoninespray?

Melatoninepilletjes zijn bekende slaapopwekkers, maar nu is melatonine ook in sprayvorm verkrijgbaar. Adormi Melatonine Spray heeft als groot voordeel dat de melatonine direct in het bloed wordt opgenomen, doordat het onder de tong - via het mondslijmvlies - wordt toegediend. Daarbij is er gebruik gemaakt van de unieke, gepatenteerde NEDS-technologie. Deze zorgt ervoor dat de concentratie melatonine vijf minuten na inname al vier keer hoger is dan bij een tablet of ander melatonineproduct zonder NEDS-technologie, met eenzelfde dosering. De spray bevat geen alcohol, lactose en gluten en is niet verslavend. U kunt de spray dus voor langere tijd gebruiken.

Waar is Adormi Melatonine Spray te koop?

Adormi Melatonine Spray is vrij verkrijgbaar. Een doktersrecept is dus niet nodig. Je vindt de spray bij de (online) drogist en apotheek.