Marianne katheteriseert zelf

Advertorial
Zo'n 38 jaar geleden werd bij Marianne MS geconstateerd. Hierdoor kon ze moeilijk haar urine ophouden. Marianne leerde zichzelf katheteriseren en gebruikte vanaf het begin de hulpmiddelen van Coloplast.

"Toen ik hoorde dat ik MS had, ben ik er van alles over gaan lezen. Ook leerde ik een oud-verpleegkundige kennen die zichzelf katheteriseerde. Ik kreeg daar ook steeds meer interesse in. Vier jaar geleden overleed mijn man. Hij hielp me altijd een paar keer per nacht in de rolstoel om mij naar het toilet te rijden als ik moest plassen. Dat was behoorlijk intensief."

"Waarom ik bij Coloplast ben gebleven? Ze verplaatsen zich goed in de hulpvraag van de patiënt en zijn daar heel vooruitstrevend in."

Verplaatsen in de patiënt

"In het ledenmagazine van de MS-vereniging stonden twintig jaar geleden al advertenties van Coloplast en andere fabrikanten. Het contact met Coloplast is mij bijgebleven, ik had daar meteen een goed gevoel bij. Ik vond de communicatie prettig en ook het product beviel me meteen.

In 2000 kwam Coloplast met een nieuw, gebruiksvriendelijker kathetermodel. Zij waren de eerste met dit nieuwe systeem. Dat is ook één van de redenen dat ik bij Coloplast ben gebleven: ze verplaatsen zich goed in de hulpvraag van de patiënt, en zijn daar heel vooruitstrevend in."

Menswaardiger bestaan

"Het plassen is met de katheter onder controle. Dat geeft ook rust als ik eens de energie heb om de deur uit te gaan. Mijn vermoeidheid blijft mijn grootste probleem, maar ik heb vrede met wat ik nog allemaal wél kan. Ga graag naar concerten, spreek met mijn vriendinnen af of met mijn dochter. En daar ben ik ook mijn katheter dankbaar voor: voor een menswaardiger bestaan."

Het Coloplast Care-team

De specialisten van Coloplast Care zijn beschikbaar voor ondersteuning en informatie over het gebruik van onze katheters wanneer u het nodig heeft. Zij kunnen de hulp en informatie uitbreiden die u van uw hulpverlener krijgt, wanneer dit nodig is. Wij bieden directe begeleiding om u te helpen uw aandoening beter te leren beheersen op een manier die past bij uw specifieke behoeften en levensstijl. Ons Coloplast Care-team kan u ondersteunen bij het (leren) omgaan met uw aandoening. Meer weten? Kijk op: coloplast.nl/care.