Ongewild urineverlies daar hoef je niet alleen mee te tobben

Gratis informatieboekje voor mannen

Advertorial
Mannen doen er soms jaren over voordat ze hulp zoeken bij incontinentieklachten. En dat is jammer, want als die drempel eenmaal genomen is, wordt het leven weer stukken leuker.

Eén op de tien mannen van boven de veertig heeft weleens last van ongewild urineverlies. Toch hoor je daar zelden iemand over. De gêne is dermate groot, dat de meeste mannen nog nooit met iemand over hun klachten hebben gesproken. Dat is natuurlijk niet verstandig, maar wél begrijpelijk. Incontinentie is niet iets waar je mee te koop loopt.

De schaamte voorbij

Hoewel ongewild urineverlies vaker voorkomt op hogere leeftijd, is het niet per se een ouderdomskwaal. Mannen van alle leeftijden kunnen er last van hebben. De schaamte overwinnen en naar de huisarts gaan is daarom belangrijk. Niet alleen om mogelijk ernstige problemen uit te sluiten, maar ook om samen de beste oplossing te vinden Incontinentie kan helaas niet altijd verholpen worden. Maar het ongemak ervan is wél te voorkomen.

Zet nu die eerste stap

Speciaal voor mannen heeft Coloplast een informatieboekje samengesteld dat uitleg geeft over ongewild urineverlies én de mogelijke oplossingen, die je het plezier in je leven weer teruggeeft. Vraag hier je gratis exemplaar aan.

Absorberend verband als mogelijke oplossing voor ongewild urineverlies

Absorberende verbanden worden regelmatig als oplossing voorgedragen bij ongewild urineverlies. Deze absorberende verbanden kunnen handig zijn wanneer u af en toe kleine hoeveelheden aan urine verliest. Ze zijn echter vrij groot en moeten regelmatig worden verwisseld om problemen met nare geurtjes en huidirritaties te voorkomen.

Een alternatief voor absorberend verband

Een alternatieve oplossing is een externe katheter met urine-opvangzak. Een externe katheter is een zachte huls die als een condoom over de penis wordt afgerold. Aan het trechtervormige uiteinde wordt een urine-opvangzak gekoppeld, die vervolgens weer wordt vastgemaakt aan het been en verborgen is onder de broek. Het gebruik van een externe katheter is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven.

69% van de mannen geeft de voorkeur aan het gebruik van een externe katheter boven het gebruik van absorberend verband.

De voordelen van een externe katheter op een rij:

  • Onopvallend/ Discreet: de externe katheter is minder zichtbaar onder je kleding ten opzichte van absorberend verband
  • Gemakkelijk in gebruik: de externe katheter is gemakkelijk aan te brengen en hoeft slechts één keer per dag verwisseld te worden.
  • Veilig: met een externe katheter hoef je je geen zorgen te maken over nare geurtjes. Daarnaast is er een minimale kans op huidirritatie, omdat de urine de huid niet raakt.

Ger: "Niemand merkt dat ik een condoomkatheter draag. Ik heb mijn oude leventje terug."

Zelf de voordelen ervaren of meer informatie over externe katheters? Klik hier.