Oproep: 'Ik heb ADHD, autisme of dyslexie'

ADHD, ADD, autisme, dyscalculie of dyslexie worden tegenwoordig vaker gediagnosticeerd bij kinderen. Zij krijgen vervolgens vaak extra hulp op school. Vroeger was die hulp er niet of nauwelijks. Maar achteraf gezien had u het misschien ook. Voor een artikel in Plus Magazine zijn we op zoek naar 50-plussers die zo'n 'moderne' diagnose hebben en die daarover willen vertellen in een interview.

Mogelijk heeft u het bij uzelf ontdekt, doordat een kleinkind het ook had. Mogelijk heeft een zorgverlener het bij u ontdekt. Hoe dan ook - er is nu veel meer hulp bij ADHD, ADD, autisme, dyscalculie of dyslexie. Dat heeft u vroeger waarschijnlijk moeten missen. Heeft u daardoor kansen gemist in uw werkzame of persoonlijke leven? Of bent u juist blij dat dit etiket u vroeger bespaard is gebleven?  Of heeft u het geluk dat u een echtgenoot, lerares, vriendin of psycholoog bent tegengekomen die u goed heeft geholpen? Mogelijk gebruikt u nu medicijnen zoals methylfenidaat die de klachten onderdrukken. Wij lezen graag uw verhaal.

Stuur uw reactie vóór 23 november naar gezondheid@plusmagazine.nl

Vermeld uw volledige naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Stuur ook een foto mee, een eigen kiekje met de smartphone is prima.

U krijgt een ontvangstbevestiging van uw reactie. We lezen alle reacties zorgvuldig en we nemen contact met u op, als uw reactie is gekozen voor een interview. Er komt dan een fotograaf langs voor een mooi portret.