Oproep: Welke vraag over tinnitus (oorsuizen) heeft u?

Een piep, sis of brom in je oren kan knap irritant zijn. Dokters kunnen helaas meestal weinig doen aan tinnitus of oorsuizen. Maar u kunt er wel mee om leren gaan, volgens psycholoog Arno Lieftink. Zaterdag 21 september vertelt Lieftink erover op het Plus Podium op de 50PlusBeurs. Welke vraag zou u Lieftink over oorsuizen willen stellen?

 We leggen Lieftink een aantal lezersvragen voor. Reageren kan onder dit bericht.

Reactie toevoegen

141 Comments

Door Calyx (niet gecontroleerd) op wo, 5-2-2020 - 08:07

Ja daar had ik last van. Soms werd ik daar midden in de nacht wakker van .
Wat heel veel helpt is de app met frequentietonen.
Die gebruik ik met succes en heb nu veel minder last . Het is duidelijk ook overgevoeligheid voor alle communicatie apparaten , straling en de aardestand .

Door an flens (niet gecontroleerd) op di, 4-2-2020 - 23:37

ik heb hoge piep in het ene oor en donkere brom in het andere oor, daarbij in het hoofd het gehoor van een zware ijskast die staat te draaien....... heeeeel vervelend is het horen/luisteren in gezelschap en daarbij heeft de tv ook nog een extra geluid als er of een vraag gesteld wordt/of een gesprek plaats vindt, bovendien moet er soms heel snel gepraat worden op tv anders is de tijd om...... oh jee ik begrijp dat hier geen oplossing voor is.

Door Leo Tas (niet gecontroleerd) op di, 4-2-2020 - 22:03

Is het waar dat veel vitamine B hept tegen tinnitus?

Door krijn van stuij... (niet gecontroleerd) op ma, 3-2-2020 - 21:44

Laatst ontmoette ik een man die in de grensstreek met België woont. Hij had ook tinnitus en had veel artsen in Nederland bezocht. Geen enkel resultaat. Is toen naar België gegaan en dat spuiten ze cortisol in zijn oor. En dat helpt... De tinnitus wordt minder, maar verdwijnt niet, aldus die man.

Door ed (niet gecontroleerd) op ma, 3-2-2020 - 13:55

Hallo, Dat ontstaat door het vastzittende oorsmeer, dat er normaal gesproken vanzelf weer uit gaat. Maar, als je iets teveel met wattenstokjes of anderszins in je oren komt, dan kun je daarmee het smeer tot een pakketje maken, dat blijft zitten en dat dan nog extra wordt aangevuld met nieuw smeer. Oplossing: drie dagen achtereen, enkele malen per dag met slaolie erin laten vloeien en zoveel mogelijk in het smeer laten binnendringen. Na die 3 dagen naar de huisarts, om je oren te laten uitspuiten. Dat helpt 100 procent! je hoort daarna alle vogels weer heel hard fluiten. Op oudere leeftijd wellicht , gaat het smeer eerder vastzitten, maar, dan steeds de acties ondernemen zoals aangegeven.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op zo, 2-2-2020 - 18:04

@Joke, heb dat zelf als ik teveel zuivel eet. Een kinesioloog zou kunnen uittesten waar het probleem bij jou zit.

Door Helga Simon (niet gecontroleerd) op zo, 2-2-2020 - 10:07

Sinds vorig jaar heb ik niet oorsuizen maar oorzoemen, zo noem ik dat.
Af en toe heb ik ook dat het draaierig wordt voor mn ogen, even slecht zicht heb en soms even dubbel zie.
Alles is nagekeken bij artsen maar niks gevonden.
Staat het in verbinding met elkaar ?
Is er iets aan te doen? Dank u alvast voor het antwoord.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 31-1-2020 - 05:08

Ik ben over gegaan naar gehoor apparaatjes en ben me niet meer bewust van het gesuis in mijn oor, het heeft mij geholpen.
Antoinette

Door emma (niet gecontroleerd) op do, 30-1-2020 - 03:24

oorsuizingen bijna altijd

Door Joke Ter Horst (niet gecontroleerd) op vr, 20-9-2019 - 20:40

Ik heb geen oorsuizingen maar ze zitten altijd dicht. Ik hoor mezelf praten , het is zoals je het voelt in het vliegtuig. Wat kan hier de oorzaak van zijn en is er iets aan te doen??