Oproep: Welke vraag over tinnitus (oorsuizen) heeft u?

Een piep, sis of brom in je oren kan knap irritant zijn. Dokters kunnen helaas meestal weinig doen aan tinnitus of oorsuizen. Maar u kunt er wel mee om leren gaan, volgens psycholoog Arno Lieftink. Zaterdag 21 september vertelt Lieftink erover op het Plus Podium op de 50PlusBeurs. Welke vraag zou u Lieftink over oorsuizen willen stellen?

 We leggen Lieftink een aantal lezersvragen voor. Reageren kan onder dit bericht.

Reactie toevoegen

164 Comments

Door Gea (niet gecontroleerd) op zo, 16-5-2021 - 19:48

Mag ik weten om welk jaar het gaat. Zie berichten uit 2019

Door jan postma (niet gecontroleerd) op zo, 16-5-2021 - 16:42

Ik heb meerdere geluiden, varierend van zacht gebrom tot hele hoge fluittonen, deze wisselen zich heel vaak af. daarbij ben ik overgevoelig voor geluid geworden en kan heel slecht focussen in groepen.wanneeer de dag vorderd komt er hoofdpijn bij.
Is hier een behandeling voor?

Door Ton van den Goo... (niet gecontroleerd) op za, 15-5-2021 - 14:48

Niet te veel ongefundeerde onzin uitkramen graag.
Btw, 220V is zeker 20 jaar 230V.

Door Wim (niet gecontroleerd) op za, 15-5-2021 - 08:30

Het komt niet door 5G,Radar etc. Het wordt geproduceerd door de hersenen zelf.Soms als bijwerking v medicijnen soms door vermoeidheid of door harde geluiden zoals een concert. Er is niets aan te doen. Proberen te negeren en meditatie zijn de beste middelen.
Stop dus met medicijnen die maken het alleen maar erger.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op vr, 14-5-2021 - 16:22

@Jan, oorsuizen kan diverse oorzaken hebben, zoals voedingspatroon - teveel histamine - tekorten aan voedingsstoffen, verminderde aanmaak van bepaalde neurotransmitters, ontregeling schildklier, scheefstand van atlas, stress, electro-magnetische velden. Slapen op metaal doet je lichaam ook geen goed. Door medicijngebruik kan het ook ontstaan, doordat medicatie veel verstoort in je lichaam en tekorten aan voedingsstoffen kan geven.

Door Trees Berkelmans (niet gecontroleerd) op vr, 14-5-2021 - 15:30

Zou het oorsiuzen verergerd kunnen zijn door de flinke pijn in mijn nek?

Door Bert Stel (niet gecontroleerd) op vr, 14-5-2021 - 09:28

Een harde zoemtoon

Door Tetje (niet gecontroleerd) op vr, 14-5-2021 - 07:46

Heb al jaren het akelige geluid in de oren, of er ergens gas openstaat en ook vaak flink gepiep. Vraag dan aan mijn man of hij eens wil kijken want het lijkt heel erg echt. Heb dit opgelopen door omeprazol en pantoprazol maagbeschermers die ik helaas altijd moet nemen. Ook daardoor is mijn gehoor heel erg achteruit gegaan en het vervelende is dat ik absoluut niet kan wennen aan een hoorapparaat.

Door Aad van Driel (niet gecontroleerd) op di, 11-5-2021 - 21:59

Ik heb al jaren last van tinnitus, vreselijke suis en piep hoge tonen.
Door mijn varen vroeger op zee denk opgelopen, gehoor bescherming was er toen nog niet. Ik slaap nog steeds prima, gewoon negeren, het is net als op een schip daar klinkt het ook konstant met motoren geluid. Ik hoop natuurlijk en houd het in de gaten dat er ooit iets komt, alleen zal dat aan de binnenkant van de oor moeten gebeuren denk ik.
Voor alle mensen met problemen je kan bij fysio hulp krijgen, maar ik denk dat je beter kunt wennen aan iets konstant geluiden accepteren, sterkte aklemaal

Door Jan Huisman (niet gecontroleerd) op di, 11-5-2021 - 21:00

Ik ben 75 jaar oud en heb al 6 jaar last van oorsuizen. Mijn oorsuizen kent een flink aantal varianten. Zelfs per 24 uur hoor ik meerdere varianten zoals gesis, fluittoon, bromtoon, pieptoon, wind/stormtoon.
Wat te doen.