Gratis diabetestest in de apotheek

Vandaag, 14 november 2007 is het Wereld DiabetesDag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het steeds groter aantal diabetespatiënten. Omdat vroeg-diagnose van groot belang is, kan vanaf vandaag tot 7 december bij 1100 apotheken gratis getest worden op diabetes. 

14 november: Wereld Diabetes Dag
Door de komende vergrijzing is de verwachting dat het aantal mensen met diabetes in 2020 met 32 procent zal zijn gestegen. Dit percentage kan nog toenemen wanneer we ongezond blijven eten. Op die manier bereikt diabetes de dubieuze status van volksziekte nummer een.
Gezond eten en voldoende beweging helpen om diabetes het hoofd te bieden, maar net zo belangrijk is vroeg-diagnose. Bij tijdige vaststelling van de ziekte is behandeling nog mogelijk met gezondheidswinst als gevolg. Vorig jaar hebben 120 duizend mensen zich laten testen in de apotheken. Van dit aantal bleek ruim zeven procent een verhoogde waarde te hebben. In de periode van 14 november tot 7 december kan er weer in de apotheek getest worden, heeft u interesse kijk dan eens op www.apotheek.nl voor de deelnemende apotheken.
Om extra aandacht te vragen zullen in Nederland de Westerkerk in Amsterdam, de Euromast en de Haagse Hofvijver blauw gekleurd zijn. Elders in de wereld kleuren het Empire State Building. De Eiffeltoren en het operagebouw in Sydney blauw. De kleur blauw is door de Verenigde Naties gekozen om extra aandacht te vragen voor Wereld DiabetesDag. In totaal zullen er wereldwijd 150 monumenten blauw gekleurd zijn.
 
14 november 2007