Gratis receptenboekje: gerechten met asperges

Van de 2e donderdag in april tot 24 juni is het aspergetijd. Het ''witte goud'' doet zijn naam eer aan: smakelijk, licht, en goed voor de lijn! Doe inspiratie op en download dit speciale PlusOnline receptenboekje. (samengesteld met medewerking van het Nederlands Asperge Centrum)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Deze typische lentegroente wordt vaak aangeduid als het ‘witte goud’: het is gezond, licht en heerlijk van smaak. En u kunt er eindeloos mee variëren. Wat kunt u er allemaal mee maken? Doe inspiratie op met dit gratis kookboekje! Probeer bijvoorbeeld de aspergequiche met graskaas, de asperge-zalmpakketjes met kruidenboter of de traditionele klassieker: asperges met beenham en een eitje. Bent u op zoek naar een nagerecht, dan is de aspergesmoothie misschien iets voor u.

Nog weinig ervaring met asperges? U vindt op de volgende pagina’s ook een korte introductie met handige weetjes en het basisrecept voor alle soorten asperges.

We wensen u veel plezier met koken en voor straks: smakelijk eten!

Lees ook één van de vele andere receptenboekjes.

Om dit receptenboekje te downloaden kunt u uw e-mailadres achterlaten. U schrijft zich hiermee in voor de nieuwsbrief van PlusOnline.

3 Comments

Door Chris de Graaf (niet gecontroleerd) op vr, 28-2-2014 - 08:22

Altijd lekker asperges. Hopen dat er veel variërende recepten in staan

Door will loosschilder (niet gecontroleerd) op do, 20-2-2014 - 16:15

leuk dat aspergeboekje

Door will loosschilder (niet gecontroleerd) op do, 20-2-2014 - 16:14

Graag het asperge boekje