Een hoortoestel: dat is maatwerk

Persoonlijke hooroplossing voor iedereen

Zo'n 1,8 miljoen Nederlanders kampen met gehoorverlies. En meer dan de helft van hen is nog niet op zoek gegaan naar een oplossing. Zonde, want gehoorverlies heeft niet alleen grote impact op uw sociale leven, het beïnvloedt ook uw gezondheid. De oplossing? Een op maat gemaakt hoortoestel.

Hoorverlies heeft verstrekkende gevolgen. Zo heeft minder horen een enorme impact op uw sociale leven. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ouderen met onbehandeld gehoorverlies bijna een kwart minder vaak deelnemen aan sociale activiteiten. Ze blijven thuis omdat ze gesprekken toch niet meer kunnen volgen. Dit veroorzaakt een sociaal isolement en soms zelfs angstgevoelens. Niet alleen uw sociale contacten kunnen lijden onder hoorverlies, ook uw hersenen merken de gevolgen. Hoorverlies kan namelijk leiden tot een verminderd cognitief functioneren. Een ander belangrijk punt is het gevoel van onzekerheid en onveiligheid die hoorverlies oproept. Zo kunnen er bijvoorbeeld onveilige situaties ontstaan doordat u het verkeer niet goed hoort, maar vergt het ‘proberen te horen’ ook zoveel energie dat u er vermoeid en minder alert door wordt.

Hoortoestel verbetert kwaliteit van leven

Een hoorapparaat betekent dus niet alleen veel voor uw gehoor, maar doet veel meer voor uw gezondheid. Toch moeten de meeste Nederlanders een mentale drempel over voordat ze tot aanschaf overgaan. Gemiddeld duurt het tot zeven jaar voordat iemand in actie komt en met z'n gehoorverlies naar een audicien gaat, zo blijkt uit recent onderzoek. Vaak is dat pas op het moment dat het gehoorverlies enorm verergert. Dat is jammer, want van de mensen die wél voor een goede hooroplossing gaan, vindt maar liefst 95 procent dat het dragen van een hoortoestel hun kwaliteit van leven aanzienlijk heeft verbeterd. En als u op tijd bent, kan een hoortoestel verdere achteruitgang van het gehoor tegengaan.

Audicien met kennis van zaken

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat u uw gehoor toevertrouwt aan iemand die echt kennis van zaken heeft. Want alleen een professionele hoorspecialist - een gediplomeerd audicien die voldoet aan het keurmerk StAr - kan goede hoorzorg waarmaken. Bij Specsavers werken alleen maar van dit soort gediplomeerde experts, die uw mate van gehoorverlies tot op de laatste decibel vaststellen en vervolgens adviseren over een persoonlijke hooroplossing, aangepast aan uw eigen unieke wensen.

Passende oplossing

Welk hoortoestel bij u past is namelijk niet alleen afhankelijk van uw gehoorverlies en de categorie hoortoestellen waarin u daarmee valt.  Specsavers heeft voor ieder type gehoorverlies een passende oplossing in alle categorieën. En daarbij kijken de audiciens van Specsavers niet alleen naar de resultaten van uw hoortest, maar ook naar uw algemene gezondheid, uw persoonlijke situatie en natuurlijk uw hoorwensen.

Uw persoonlijke hoorwensen

Want misschien luistert u graag podcasts of muziek: dan wilt u die ook op uw hoorapparaat kunnen streamen. En als u begaan bent met het milieu, kiest u misschien liever voor een duurzaam oplaadbaar hoortoestel dan een apparaat met batterijen. Wordt het in overleg met de Specsavers audicien een 'onzichtbaar' hoortoestel dat volledig in uw oor past of is het beter om een hoortoestel achter uw oor te dragen? Bij die laatste kunnen delen transparant gemaakt worden of worden aangepast aan uw haar- of huidskleur, zodat het toestel nog minder zal opvallen. Met recht een hoortoestel op maat dus.

Hoortoestel op maat

De Specsavers audiciens passen uw nieuwe hoortoestel ook qua software en instellingen optimaal aan op uw wensen en behoeften. Na elke aanpassing heeft u de mogelijkheid om het hoortoestel te testen, zodat u helemaal tevreden bent. Na afloop van uw proefperiode beschikt u dus over een hoortoestel dat volledig voor u op maat is gemaakt, passend bij uw hoorbehoefte, levensomstandigheden en persoonlijke wensen.

Ook goed om te weten: omdat u bij Specsavers maar liefst 5 jaar gratis garantie, service en nazorg krijgt, wordt het hoortoestel bij een verandering van uw gehoor of een wijziging van uw persoonlijke situatie gewoon voor u aangepast. Dat is dus niet alleen een hoortoestel, maar ook service op maat! Maak nu snel een afspraak voor een op maat gemaakt hoortoestel, daar krijgt u geen spijt van.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Specsavers.