ZON! Hoe vaak en hoeveel smeert of sprayt u?

Advertorial
Zonliefhebbers opgelet! Wanneer u denkt dat u er met één keer zonnebrand smeren of sprayen wel bent, komt u bedrogen uit. Hoe vaak en hoeveel smeert of sprayt u eigenlijk?

Zonnebrand trekt uw huid in, terwijl de bescherming juist OP uw huid noodzakelijk is. Vooral vroeger zag je veel zonnebrandcrèmes die een witte waas op de huid achterlieten, niet heel erg charmant. Gelukkig is de samenstelling van de crèmes en sprays sterk verbetert en komt een witte waas steeds minder voor. Toch is het niet verstandig om zuinig te smeren. Om u een idee te geven: er is  ca. 30 ml (een borrelglaasje) zonnecrème nodig om uw hele lichaam in te smeren. En let er vooral op dat bij zonnebrand in sprayvorm, er ook een gedeelte verstuift. Bij een zongevoelige huid is goed en dik insmeren extra belangrijk. Dan is het echt niet erg dat u een dun laagje crème ziet zitten. Dit laagje is namelijk uw bescherming tegen de zon.

Smeren, sprayen, smeren

Hoe vaak smeert of sprayt u wanneer u een hele dag in de zon bent? Is dat direct wanneer u de zon in gaat en dan nadat u bijvoorbeeld hebt gezwommen nog een keer? Eenmaal  in de zon, wilt u vooral genieten. Lekker een boekje lezen, gezellig kletsen met de mensen om u heen en voordat u het weet vergeet u de tijd, en belangrijker nog… u vergeet zich in te smeren. Het advies is om uzelf elke twee uur in te smeren. Zodra u veel heeft gezweet of u bent het water in geweest, smeert u zich dan opnieuw in. Heeft u al een lekkere bruine kleur van de zon, smeer dan alsnog uw huid in met een zonnebrandcrème of spray. U kunt dan wel kiezen voor een factor lager, bijvoorbeeld een crème of spray met SPF 15.

Wat voor type huid heeft u?

Grofweg zijn er vier huidtypen. Kies het huidtype dat het beste bij u past, dat maakt het kiezen van het juiste Urtizon product extra eenvoudig.

Huidtype 1: Ik word altijd rood in de zon en ik word nooit bruin. Factor 50 is het meest geschikt.
Huidtype 2: Ik word eerst rood en later pas bruin. Ik heb ook wel wat  sproeten. Start met factor 50, stap na een week zon over op factor 30.
Huidtype 3: Mijn huid gaat snel van rood naar bruin. Start met factor 50, stap na 3 dagen zon over op factor 30 en eindig met factor 15.
Huidtype 4:  Mijn huid wordt niet rood maar krijgt direct een bruine huid. Start met factor 30, stap na een week zon over op factor 15.

Lees meer informatie over Urtizon op onze website en geniet van de zon >>