Lamshaasjes in honingtijmsaus (hoofdgerecht)

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Het kan met de recepten van de Obesitaskliniek. Mager vlees, rode sauzen, zelfgemaakte sausjes van magere yoghurt: er zijn keuzes genoeg om ook feestelijke maaltijden op tafel te zetten. Leef je uit!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 8 kleine lamshaasjes
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 sinaasappel
  • eetlepel verse tijmblaadjes
  • zout en peper
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

Snij 25 gram boter in kleine klontjes en leg ze in de vriezer. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan. Bestrooi de lamshaasjes met versgemalen peper en bak ze snel rondom bruin (3 à 4 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.

Saus
Schenk het sinaasappelsap in een pan en laat het op hoog vuur even inkoken. Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat even meekoken. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de klontjes ijskoude boter erdoor.

Serveren
Haal de lamshaasjes uit de folie en bestrooi ze met zout. Leg ze op borden en schenk de saus erover heen.

Lekker met haricoverts en aardappelpuree!

Auteur