Van Zilt naar Zoet

Advertorial
Langs de Noordzee-, Waddenzee-, naar de IJsselmeerkust. Ontdek en beleef tijdens 4 bijzondere fietsroutes de unieke overgang van zilt naar zoet. Geniet onderweg van het prachtige en veelzijdige Noord-Hollandse landschap.

Fietsen in Noord-Holland

In Noord-Holland ligt maar liefst 1.450 kilometer aan fietspaden. Goed voor meer dan 200 korte en lange, enkele of meerdaagse fiets-, ontdek-, en beleefroutes, dwars door oer-Hollands laagland. Langs de drie kusten die Noord-Holland zo uniek maken fietst u over de duinen van zilt naar zoet. Door polders en over dijken langs de bijna eindeloze, in het voorjaar uitbundig bloeiende tulpenvelden. Via authentieke dorpjes fietst u kleinstedelijke stadskernen binnen waarvan velen met een rijke maritieme of nautische historie. Onderweg beleeft u het allermooiste van Noord-Holland; de rust en de ruimte, het hele jaar door.

Noordzee route  

Onderweg staat de Hollandse kust centraal. Starten kunt U bijvoorbeeld in Bergen aan Zee waar je meteen door een heel bijzonder stukje Nederlandse natuur fietst: de Schoorlse Duinen. Het bijna hoogste en breedste duingebied van Nederland. Via Camperduin, Petten, Callantsoog, Julianadorp fiets u - pal achter de duinen - naar het noorden, richting Den Helder. Onderweg natuurgebieden afgewisseld met gezellige kustplaatsen en de mooiste, schoonste en rustigste stranden van Nederland. En dus meer dan genoeg mogelijkheden om onderweg weer energie te tanken. 

Zuiderzee route  

De Wonderlijk Wieringen fietsroute ligt als het ware ingeklemd tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Sta je in Den Oever nog met je fiets aan de kust van de zilte Waddenzee, een paar kilometer fiets je langs de oevers van de zoete IJsselmeerkust, de voormalige Zuiderzee. U bent via de Zuiderzee route op weg naar wat de Gouden Driehoek van West-Friesland wordt genoemd. In de steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik doen de oude havens, kerken, kastelen, musea en monumenten zicht- en tastbaar herinneren aan de VOC-tijd. 

Win actie Zoet slapen

  • Voor de Zuiderzee fietsroute kunt u Medemblik als vertrek- of eindpunt kiezen. Hoe leuk om daar, middenin de natuur bij Lodge61 te overnachten in een 6 persoons Safarilodge. Exclusief voor lezers van PlusOnline: U maakt kans op een gratis weekend (2 overnachtingen) voor maximaal 6 personen en 1 uur gratis kanohuur (2 kano’s). Boeking o.b.v. beschikbaarheid. Kans maken?

Laat voor 1 juni 2021 uw gegevens achter op >>

Op fietsenbovenamsterdam.nl vindt u alle fietsroutes en nog veel meer. Stippel vooral je eigen (dag)tocht en routes uit en maak een lijstje van alles wat u onderweg wil zien, doen en beleven.