5 unieke plekken in Nederland

Die je gezien móet hebben!

Advertorial
Fietsen, wandelen, watersporten … er zijn zoveel mooie plekken in Nederland waar het kan. Vijf plekken waar je nog niet bent geweest maar toch écht een keer naartoe moet voor een heerlijk dagje uit of een complete vakantie.

1.    Blauw meer in Drenthe

Rondom RCN de Noordster vind je het grootste natte heidegebied van Nederland: Nationaal Park Dwingelderveld. Een plek vol verborgen schoonheid waar je al fietsend of wandelend uitkomt bij recreatieplas Het Blauwe Meer. Vanaf het vakantiepark starten allerlei prachtige wandel- en fietsroutes door het Natura 2000-gebied. Dat merk je: er zijn zeldzame dieren en planten, flora en fauna bepalen het uitzicht en je ervaart wat échte stilte is. Van half augustus tot half september kleurt de hele wereld hier paars en ook in de andere jaargetijden zijn de heidevelden ongekend mooi.

2.    Zandverstuivingen in Appelscha

De Kale Duinen maken deel uit van Nationaal Park Drents-Friese Wold met 6000 hectare bos, heide, vennetjes en veengebieden en RCN de Roggeberg ligt er vlak naast! Een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen of paard te rijden. Het Friese Appelscha is een populaire bestemming voor een dagje uit of vakantie en dat is mede te danken aan de prachtige natuur. Bezoek er het buitencentrum om alle mogelijkheden over de omgeving te ontdekken of wandel het familiepad van ongeveer 2 kilometer. 

3.    Watersportplezier in Zeeland 

RCN de Schotsman is omringd met water(plezier). Aan de ene kant de Noordzee met brede zandstranden en aan de andere kant het Veerse meer met landelijke dorpjes, historisch erfgoed en prachtige natuurgebieden. Surfen, zeilen of waterskiën? Op het vakantiepark vind je een zeil- en surfschool, een bootverhuur en op loopafstand is er een waterskibaan waar een sleeplift je voortrekt over een afstand van 820 meter per ronde, met een snelheid van circa 30 kilometer per uur!

4.    100% wildgarantie op de Veluwe

Altijd al een edelhert, ree, zwijn of vos in het wild willen tegenkomen? Het kan op RCN de Jagerstee waar een 100% wildgarantie geldt. Je kunt zelf op zoek gaan of onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends maak je de meeste kans om herten tegen te komen en ’s avonds in de schemer zwijnen. Let goed op de sporen op de grond, ga op een kruising van verschillende paden staan, wees heel stil en genieten maar! De Hertenkamp in Epe is een goed startpunt voor wandelingen. 

5.    Ontdek ‘Het Nieuwe Land’   

Het beste van twee werelden: bos én strand. RCN Zeewolde aan het Veluwemeer in Zuid-Flevoland is een unieke thuishaven voor alle leeftijden en allerlei activiteiten. Het ‘Nieuwe Land’ ofwel Flevoland heeft op het gebied van natuur, toeristische attracties en cultuur veel te bieden. De natuurgebieden Horsterwold en Oostvaardersplassen en aan de overkant van het meer de Veluwe, dat vlot bereikbaar is via Harderwijk of met het fietsveer van Zeewolde naar Strand Horst.  

Ervaar zelf de unieke sfeer en ontvang direct €75 korting op je verblijf bij één van de 17 RCN Vakantieparken in Nederland of Frankrijk.