PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Overwaarde verzilveren

Advertorial
Overwaarde op uw huis? Dat is natuurlijk heel fijn. Maar wat als u nu wilt beschikken over dit slapende vermogen? Bijvoorbeeld om het huis te verbouwen. Of om uw kinderen financieel te ondersteunen.

Stel u heeft veel vermogen in uw huis zitten. Dat betekent dat de hypotheek bijna of helemaal is afgelost. Deze waarde, de overwaarde, zit alleen ‘in de stenen’ en kan niet worden geconsumeerd. Terwijl u dat misschien wel wilt, want uw pensioeninkomen is in lang niet in alle gevallen riant. Hoe krijgt u die overwaarde nu uit de stenen, om bijvoorbeeld als aanvulling te kunnen gebruiken op het pensioen?

Florius biedt u hiervoor een speciale hypotheek: de Florius Verzilver Hypotheek. Deze hypotheek is bedoeld voor 60+ ers  die zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning willen blijven wonen, maar hun overwaarde willen gebruiken bijvoorbeeld als aanvulling op het inkomen of als steun aan de kinderen. De Florius Verzilver Hypotheek biedt de mogelijkheid een deel van de overwaarde van uw woning op te nemen via flexibele opnamemogelijkheden. Dit geeft u de mogelijkheid om gedurende de looptijd na te denken over welke bedragen u wanneer nodig denkt te hebben.

De Florius Verzilver Hypotheek kent een aantal voordelen. Zo kunt u door een aantal opnames beschikken over uw vermogen dat vrij besteedbaar is voor zaken, zoals: verbouwen, financiële hulp aan kinderen, medische zorg et cetera.  En door de ‘garantie bij marktwaarde’ weet u van te voren (mits u zich  houdt aan bepaalde regels) dat u niet wordt geconfronteerd wordt met een restschuld bij verkoop van de woning. Bovendien betaalt u maandelijks geen rente. Het rentepercentage dat u met Florius afspreekt, blijft hetzelfde tijdens de hele looptijd van de lening. Florius telt deze rente iedere maand op bij de totale schuld. Dat betekent dat de schuld gedurende de looptijd van de hypotheek oploopt, en u de rente dus niet betaalt door maandelijks een bedrag over te maken. Zo kunt u op een verantwoorde en veilige manier de overwaarde op uw huis benutten.

Maar de Florius Verzilver Hypotheek kent ook aandachtspunten. Zo is het onzeker of er overwaarde overblijft voor de erfgenamen, en betaalt u een hogere rente dan de rente van een reguliere hypotheek die op inkomen wordt verstrekt.

Om voor een Florius Verzilver Hypotheek in aanmerking te komen, kijkt Florius naar de waarde van uw woning, uw leeftijd en de hoogte van de rente. Wat u kunt lenen is dus niet afhankelijk van uw inkomen. En heeft u nog een bestaande hypotheek bij Florius of bij een andere hypotheekverstrekker? Dan is het mogelijk dat u een deel van de Florius Verzilver Hypotheek  gebruikt om deze af te lossen.

Wilt u weten of de Florius Verzilver Hypotheek voor u geschikt is? Kijk dan op www.florius.nl/verzilverhypotheek.