Lezersoproep: de keuken van vroeger

Iedereen heeft herinneringen aan de keuken van vroeger en aan de dagelijkse kost uit zijn of haar jeugd. Op het menu stonden gerechten als balkenbrij, watergruwel en lammetjespap.

Yoghurt at je van je bord waar de aardappelresten nog op lagen. Groenten werden geweckt en in de kelder stond al het voedsel dat koel moest blijven. De aanrecht was van graniet, voor de planken hingen gordijnen. Zand, zeep en soda mochten niet ontbreken, net als een snijbonenmolen en zinken vuilnisemmer. Koffie werd gemalen met de hand, met een schepje Buisman erbij voor de smaak. De keuken van vroeger en de smaken van vroeger…. Wie weet het nog? Misschien kunnen we uw verhaal plaatsen in een nostalgische rubriek in Plus Magazine?  

Stuur uw reactie naar l.langerveld@spn.nl. U krijgt altijd antwoord.

Met vriendelijke groet,

Lenny Langerveld,
Rubriekshoofd Mens & Samenleving
Plus Magazine