Oproep: Wat wilt u weten over onderzoek naar alzheimer?

Vooralsnog is er geen behandeling of medicijn die de ziekte van Alzheimer kan genezen. Er zijn wel medicijnen op de markt die de hersenziekte afremmen of bepaalde symptomen bestrijden. Ook wordt veel onderzoek gedaan naar geneesmiddelen. Wat zou u daarover willen weten?

We leggen hoogleraar neurochemie Charlotte Teunissen een aantal lezersvragen over alzheimer voor. Teunissen doet in het VUmc onderzoek naar de ziekte en is momenteel bezig met een bloedtest waarmee alzheimer vroeger kan worden opgespoord.

Vergeetachtig of dement?

Uw sleutels op de vreemdste plaatsen terugvinden; alsmaar niet op namen kunnen komen of in de supermarkt staan zonder enig idee wat u kan halen. Het gebeurt ons allemaal. Maar wanneer is vergeetachtigheid minder onschuldig?

Teunissen zal enkele lezersvragen in een video beantwoorden. Wat zou u van haar willen weten over onderzoek naar alzheimer(medicijnen)? Reageren kan onder dit bericht.

Charlotte Teunissen vertelt zaterdag 21 september op het Plus Podium op de 50PlusBeurs om 12.00 uur ook over haar onderzoek in het VUmc. Wilt u daar bij zijn? Bestel via deze link kaarten voor de beurs.

Reactie toevoegen