PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Veilig op pad met mobiele alarmering

Advertorial
Voelt uw vader zich onzeker buitenshuis? Of maakt u zich als mantelzorger ongerust als uw moeder alleen met de trein gaat? Met mobiele alarmering van ATA kunnen ouderen veilig op pad.

Heerlijk wandelen in het park, zelf boodschappen doen, familie of vrienden blijven bezoeken. Dat is wat ouderen zo lang mogelijk willen blijven doen. Logisch, want regelmatig erop uitgaan houdt het leven prettig. De spieren zijn in beweging, de frisse lucht is goed voor lichaam en humeur. En onder de mensen blijven helpt eenzaamheid voorkomen.

Toch kan er onverhoopt iets gebeuren onderweg. Zeker als de mobiliteit afneemt en uw vader of moeder zich niet meer zo zeker voelt. Met mobiele alarmering van ATA kan snel hulp worden ingeschakeld als er iets mis gaat. Zo kunnen uw ouders veilig de deur uit. Dat is voor henzelf, voor u als mantelzorger én voor de eventueel betrokken zorgprofessional een hele geruststelling.

‘Dat mijn vader op straat snel hulp kan oproepen als er iets gebeurt, daar slaap ik eerlijk gezegd wel rustiger door.’

Locatiebepaling

Bij mobiele alarmering ontvangt de persoon in kwestie een compact en stijlvol apparaatje met een alarmknop, die hij of zij makkelijk bij zich kan dragen. Via een app op uw mobiel en/of van andere opgegeven contactpersonen wordt de locatie via een GPS-verbinding zichtbaar, mocht dit nodig zijn. Zo weet u waar de persoon, bijvoorbeeld uw vader of moeder, zich bevindt. Mocht het nodig zijn dan kunt u of een medewerker van de zorgcentrale van ATA gericht hulp sturen naar de juiste locatie.

Hulp kan snel worden ingeschakeld

Vooraf kiest uw vader of moeder zelf of hij/zij bij alarmering contact wil met zijn/haar naasten (partner, kinderen, kleinkinderen, familie, buren of vrienden). Of met een zorgprofessional van onze zorgcentrale. Wanneer er op de knop wordt gedrukt ontstaat er een spreek-luisterverbinding. Heeft iemand gekozen voor zijn/haar eigen contactpersonen en zijn deze niet bereikbaar, dan wordt automatisch contact gemaakt met de zorgcentrale van ATA. De medewerkers van de zorgcentrale kunnen via een GPS-verbinding precies zien op welke locatie uw vader of moeder zich bevindt. Zij zorgen er dan voor dat er hulp wordt ingeschakeld. Wanneer de situatie erom vraagt, kan de zorgcentrale direct professionele hulpdiensten inschakelen.

Gratis proefmaand mobiele alarmering

Tot 31 januari is de eerste maand mobiele alarmering gratis. Kijk op www.atapersonenalarmering.nl voor meer informatie.

Altijd dichtbij: 24 uur per dag, 7 dagen per week