PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

AOW per 1 juli iets omhoog

Twee maal per jaar veranderen de bruto-uitkeringen, op 1 januari en 1 juli. Ook dit jaar gaan de uitkeringen weer iets omhoog, zo ook de AOW en uitkering nabestaandenwet die met enige euro’s per maand toenemen.

Nu nog ontvangt een alleenstaande AOW’er een bruto AOW-uitkering van 698,58 euro per maand, inclusief tegemoetkomingregeling (34,26 euro). Die AOW-uitkering stijgt per 1 juli 2,91 euro. Een echtpaar die beide 65-plus zijn, ontvangen samen 5,82 euro meer AOW per maand, hoeveel dat netto is hangt af van de overige inkomsten en de belastingheffing over de inkomsten.

Een alleenstaande AOW’er gaat er maandelijks 4,88 euro op vooruit. Naast de maandelijkse AOW-uitkering bouwt iedere AOW´er vakantiegeld op dat ze in mei ontvangen. Die opbouw vakantiegeld wordt in tegenstelling tot de hogere AOW-bedragen juist een paar centen paar maand lager.

Personen die een Algemene nabestaandenwet-uitkering ontvangen (Anw) krijgen ook maandelijks wat meer. Nu nog is de maximale Anw-uitkering 1087,96 euro, dat wordt vanaf 1 juli 1094,74 euro. Ook hier daalt de maximale vakantiegeldopbouw met 6 cent per maand. De Anw stopt op het moment dat de ontvanger 65 jaar is, dan begint de AOW.

Bron(nen):

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door De Vrijdenker (niet gecontroleerd) op ma, 1-8-2016 - 13:57

Mensen die hard hebben gewerkt krijgen een heel klein fooitje!
In Duitsland gaat de AOW (rente) met ongeveer 4.05% omhoog!