‘De CliniClowns waren een lichtpuntje’

Advertorial
Corina bracht met haar ernstig zieke zoon Mike vele dagen door in het ziekenhuis. Daar was de afleiding van de CliniClowns enorm belangrijk voor hem. Ter nagedachtenis aan Mike nam Corina CliniClowns op in haar testament.

Mike werd geboren met de ziekte van Pompe, een progressieve spierziekte. In 2018 overleed hij op veertienjarige leeftijd. Bijna wekelijks moest Mike een dag naar het ziekenhuis voor onderzoeken en medicatie. “Er waren twee dingen waar hij in het ziekenhuis gelukkig van werd”, vertelt Corina. “Een chocolademuffin halen in het winkeltje en een bezoek van de CliniClowns.”

Speciale band

De CliniClowns namen de spanning en zorgen weg die alle onderzoeken in het ziekenhuis met zich meebrachten. Vooral met clown Bes – zijn favoriet – had Mike een speciale band, zegt Corina. “Ze was ondeugend en dat vond hij heerlijk. Ze kwam een keer binnen in de koffiekamer, waar een rol biscuit op tafel lag. Ze nam een hap uit een koekje en legde dat weg. Pakte het volgende koekje, hapte erin, schudde ‘nee’ met haar hoofd en ging zo maar door. Dat vond hij heel grappig. Een paar weken voordat hij stierf, bracht ze Mike nog een bezoek.” 

‘Even die glimlach’

Op sommige dagen gingen Corina en Mike van wachtruimte naar wachtruimte voor onderzoeken en misten ze net de bezoeken van de clowns op zaal. “Dan zocht ik hen gewoon op”, vertelt Corina. “Bes probeerde altijd nog even bij Mike langs te komen. De CliniClowns waren echt een lichtpuntje voor hem. Ze hebben veel voor ons betekend. Als ouder ben je gewoon heel blij als je je kind ziet genieten. Even die glimlach.”

Testament

Corina en haar man zijn nog steeds betrokken bij het werk van CliniClowns. “Een tijd geleden besloten we het geld dat we hebben ingezameld met de verkoop van bijzondere postzegels en boeken te schenken. Toen ik daarover belde met CliniClowns, heb ik meteen geïnformeerd of we de stichting kunnen opnemen in ons testament. We willen een deel van onze nalatenschap aan CliniClowns geven ter nagedachtenis aan Mike. Het geeft ons nu een goed gevoel dat we na ons overlijden nog steeds iets voor zieke kinderen kunnen betekenen en hen blij kunnen maken.”

Download de brochure

Wilt u meer weten over nalaten aan een goed doel? Vraag de brochure aan >>